Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μία παράσταση για την Σαρακοστή ανέβασαν τα παιδιά του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών την Κυριακή των Βαίων

Μία παράσταση για την Σαρακοστή ανέβασαν...

Στη φιλόξενη αίθουσα «Ι. Κουτσοχέρας» του Λυκείου Καμαρών

Με μια ακόμα θεματική εκδήλωση ο δραστήριος Χορευτικός Όμιλος Καμαρών συνέχισε τις δραστηριότητές του. Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος παρουσίασε την παράσταση με τίτλο «Τώρα ‘ν’ Αγιά Σαρακοστή», την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου 2014 στη φιλόξενη αίθουσα «Ι. Κουτσοχέρας» του Λυκείου Καμαρών, με τη συμμετοχή τριών τμημάτων (εφηβικό, παιδικό και νηπιακό) του συλλόγου.

Οι μικροί χορευτές και χορεύτριες παρουσίασαν έθιμα, δρώμενα, τραγούδια, χορούς, κάλαντα όλης της περιόδου της Σαρακοστής, από τη λήξη της Αποκριάς μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα και τη Μικρά Ασία.

Όπως γράφει η εφημερίδα Φιλόδημος, η θεματική αυτή παράσταση, σε συνέχεια προηγούμενων παιδικών όπως τα «δωδεκάμερα καμώματα», ήρθε να καταδείξει την πολυεπίπεδη λειτουργία του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών όπου τα παιδιά (αλλά και οι ενήλικες) δεν διδάσκονται μόνο χορό αλλά όλο το φάσμα της πολιτισμικής παράδοσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς των παιδιών, μέλη και φίλοι του συλλόγου, κάτοικοι της περιοχής των Καμαρών και του Ερινεού, ο προέδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριανταφυλλόπουλος Δημήτρης, ο προέδρος της ΔΗΚΕΠΑ Κλάγκος Κων/νος, η Διευθύντρια του Λυκείου Καμαρών Αλεξανδροπούλου Σταυρούλα καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Επίσης, το Σάββατο του Λαζάρου 12/4/2014, και για 4η συνεχόμενη χρονιά, δύο ομάδες χορευτών/τριών έψαλλαν τα «λαζαρικά» (κάλαντα) στις γειτονιές των Καμαρών, μοιράζοντας λουλούδια και βάγια στους κατοίκους, αναβιώνοντας ένα από τα ξεχασμένα έθιμα του τόπου μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View