Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Tην Κυριακή του Πάσχα στις Πατρινές αίθουσες το ριμέικ του "Old Boy" σε σκηνοθεσία Σπάι Λι με τον Τζος Μπρόλιν

Tην Κυριακή του Πάσχα στις Πατρινές αίθο...

Η ταινία διανέμεται από τν εταιρεία Feelgood

Ο γνωστός 57χρονος μαύρος σκηνοθέτης Spike Lee (Inside Man, 25th Hour, Κάνε το Σωστό) ανέλαβε ένα παράτολμο κινηματογραφικό εγχείρημα που δεν ήταν άλλο από το να ξαναγυρίσει την αρχετυπική Κορεάτικη ιστορία εκδίκησης του καλτ αριστουργήματος «Oldboy» του Chan-wook Park (Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών, 2004).

Η ταινία που βασίζεται σε γιαπωνέζικο μάνγκα, διηγείται μια συγκλονιστική ιστορία, γεμάτη βία και ανατροπές. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Mark Protosevich (Thor) και με πρωταγωνιστές τον 46χρονο ηθοποιό Josh Brolin (Men in Black 3, No Country for Old Men), τον Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Django ο Τιμωρός και Κάπτεν Αμέρικα 2, Ο Στρατιώτης του Χειμώνα), την Elisabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene) και τον Sharlto Copley (District 9, The A-team), στήνει ένα εκρηκτικό και σκοτεινό θρίλερ που δεν διστάζει να κορυφώσει τη δράση σε ένα αξέχαστο, βίαιο και θυελλώδες φινάλε.

Η ταινία που παρά τις περγαμηνές της και το εξαιρετικό καστ και ατμόσφαιρα είχε μικρή εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ (στοίχισε κοντά 30 εκατομμύρια δολάρια και στο Αμερικάνικο box office δεν ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 6) θα αρχίσει να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) από την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου 2014.

Ένας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια χωρίς κάποια αιτιολογία. Όταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αναζητά το τέρας που ενορχήστρωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία για να πάρει το αίμα του πίσω. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης. Στην πορεία θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

Η ταινία του Σπάικ Λι έρχεται μία δεκαετία μετά το κλασικό πλέον κινηματογραφικό δοκίμιο του Παρκ Τσαν Γουκ για την ύλη της βίας, να επιχειρήσει ένα Αμερικάνικο ριμέικ, μια νέα ανάγνωση του ψυχρού θρίλερ από την Κορέα, ένα έργο απαιτητικό και δύσκολο λόγω και των αναπόφευκτων συγκρίσεων.

H εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment σε συνεργασία με το cinemag.gr διοργάνωσαν χθες Μ. Τρίτη 15/4/2014, αβάν πρεμιέρ της ταινίας «Oldboy» στον κινηματογράφο Αθήναιον, στην Λ. Κηφισίας και Β. Σοφίας, στην Αθήνα.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture