Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Η "Πρωτοβουλία για την Πάτρα" στο ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Στ. Ελλάδος

Η "Πρωτοβουλία για την Πάτρα" ...

Συζητήθηκαν πολλά από τα θέματα της πόλης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης επισκέφθηκε το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τζουραμάνης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού Ανδρέα Γιαννακόπουλο συνάντησε  τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος κ. Σωτήρη Λαμπρόπουλο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Σπύρο Σπυρόπουλο, αντιπρόεδρο και Αριστείδη Ζαχίλα, γεν. γραμματέα, και συζήτησαν θέματα και ζητήματα που απασχολούν τo Επιμελητήριο, καθώς και τρόπους που μπορούν να αποτελέσουν "σύνδεσμο" για την σύνδεση της επιστημονικής κοινότητας με την κοινωνία της Πάτρας.

Οι προτάσεις όσον αφορά τον ρόλο του Επιμελητηρίου σε ζητήματα που αφορούν την πόλη της Πάτρας, αλλά και την συνεργασία που μπορεί να έχει με τον Δήμο, έτσι όπως κωδικοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης, επικεντρώνονται στα εξής σημεία:

•    Πρόβλεψη για την δημιουργία διεύθυνσης γεωτεχνικού σχεδιασμού στο οργανόγραμμα του Δήμου, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη.

•    Μελέτη για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Πάτρας.

•    Καθορισμός της φυσιογνωμίας του πρωτογενούς τομέα στον Καλλικρατικό Δήμο, αναφορικά με τις ποικιλίες που φυτεύονται, τις ζώνες καλλιέργειας, τον σχεδιασμό της κτηνοτροφικής παραγωγής.

•    Δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Αυτό που τονίστηκε από την πλευρά του κ. Λαμπρόπουλου είναι ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το επιστημονικό δυναμικό του επιμελητηρίου για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Πάτρας, αλλά και να δώσει λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, ενώ με τη σειρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης τόνισε ότι η "Πρωτοβουλία" επιθυμεί αυτή ακριβώς την συνεργασία στο πλαίσιο της "συνέργειας δυνάμεων" που θα κινήσουν την πόλη μπροστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014