Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: "Μάσησαν" συντάξεις πεθαμένων - Μεγάλη απάτη κατά του Δημοσίου - Επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία

Αχαΐα: "Μάσησαν" συντάξεις πεθ...

Συνολικά οι παράνομες εισπράξεις αγγίζουν τα 13εκ. ευρω

Απίστευτη απάτη διαπίστωσε η αστυνομία στην έρευνά τις για τις συντάξεις ανθρώπων που είχαν πεθάνει και κάποιοι συνέχιζαν να τις εισπράττουν σε βάρος του δημοσίου. Από το 1991 και μέχρι το 2012 όταν άρχισαν επιτέλους οι πρώτες διασταυρώσεις για τις συντάξεις στο Δημόσιο οι απατεώνες είχαν καταφέρει να εισπράξουν παράνομα 12.864.000 ευρώ.

Ουσιαστικά πρόκειται για 179 περιπτώσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κρήτη, Λάρισα και Κέρκυρα.

Στις 932 περιπτώσεις μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν τους ενόχους καθώς ήταν συνδικαιούχοι των λογαριασμών των νεκρών συνταξιούχων.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη 77 περιπτώσεις στις οποίες δεν έχουν εντοπιστεί οι ένοχοι. Επρόκειτο για άτομα που είχαν την κάρτα και το pin του συνταξιούχου και έτσι μπορούσαν να κάνουν ανάληψη των συντάξεων, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι περισσότερες από της συντάξεις ήταν πολύ υψηλές και οι απατεώνες είχαν κάθε λόγο να συνεχίσουν να τις εισπράττουν. Η έρευνα ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες πως συνέχιζαν να εισπράττουν κανονικά τη σύνταξή τους άνθρωποι που είχαν γεννηθεί το 1910!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις