Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη η φιλανθρωπική προσπάθεια των ενοριών της Πάτρας ενόψει Πάσχα - Λαμπάδες και λαχνοί στην Παντάνασσα, ενάμιση τόνος κρέας στον Άγιο Διονύσιο

Μεγάλη η φιλανθρωπική προσπάθεια των ενο...

Στόχος να μην μείνει κανένας φτωχός συμπολίτης μας χωρίς τα Πασχαλινά αγαθά και φαγητό

Αυτές τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα που έρχεται, σε πολλές ενορίες της Μητροπόλεως Πατρών επιτελείται ένα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

Παράδειγμα στον ιερό ναό του Παντοκράτορα στην άνω πόλη γίνεται πάντα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, λοταρία με δώρο παραδοσιακό οβελία.

Στο ναό της Παντάνασσας εκτός από τους λαχνούς με 3 δώρα (ανάμεσα τους και δωρεάν συμμετοχή στην τριήμερη εκδρομή σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Άγιο Όρος στις 2-4 Μαίου 2014), τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τις ανάγκες εμπεριστάτων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας, φέτος διατίθενται και λαμπάδες για την Ανάσταση σε πολύ προσιτή τιμή των 4 ευρώ.

Παράκληση επίσης των ιερέων και των επιτρόπων του ναού της Παντανάσσης είναι φέτος μιας και ο μικρός λυόμενος ναός δεν χωράει και δεν θα χρειαστεί πάνω από 4-5 άνθινα στεφάνια για τον Επιτάφιο, όσοι πιστοί θελήσουν να δώσουν χρήματα με τα οποία θα αγόραζαν στεφάνια και λουλούδια, να τα προσφέρουν για το έργο της αποπεράτωσης του κυρίως ναού της Παντάνασσας.

Βέβαια το όλο έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ωστόσο υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες από δάνειο που είχε παρθεί τον πρώτο καιρό αμέσως μετά τον σεισμό του Ιουνίου του 2008.

*Τέλος μεγάλο είναι το φιλανθρωπικό έργο και στο ναό και ενορία του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στον συγκεκριμένο ναό με πρωτοβουλία των ιερέων όπως του πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωάννου Κατωπόδη και των επιτρόπων, έχει γίνει η απαραίτητη προμήθεια ώστε να μοιραστεί σε φτωχούς συμπολίτες μας, της περιοχής του Αγίου Διονυσίου ενάμιση τόνος κρέας (αρνί, κ.α.) για τις άγιες ημέρες του Πάσχα και της Λαμπρής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις