Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μία συναυλία για ρεκόρ Γκίνες θα δοθεί στο 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου στις 3 Μαίου 2014

Μία συναυλία για ρεκόρ Γκίνες θα δοθεί σ...

Θα αποδοθούν τα 7 τελευταία τραγούδια από το έργο Ballet Suite Zorbas του παγκοσμίου φήμης συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη

Στη Ναύπακτο θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Μαίου 2014, το 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», ένας πολιτιστικός θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2001 και οργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της γραφικής Ναυπάκτου έχει πλέον καταξιωθεί πανελληνίως και έχει καταστήσει τη Ναύπακτο επίκεντρο χορωδιακού ενδιαφέροντος, καθώς κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών Χορωδιών και την άρτια διοργάνωση, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό πυλώνα μεταλαμπάδευσης του πολιτισμού και της χορωδιακής μουσικής.

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 15 ελληνικές χορωδίες για τον καθιερωμένο μουσικό διαγωνισμό, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί και μια μουσική παράσταση με την οποία οι οργανωτές θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (Guinness world record)!

Η όλη προσπάθεια αποτελεί πρόταση, η οποία βασίζεται σε ιδέα του μαέστρου μας Todor Kabakchiev (διευθυντής Ορχήστρας και Χορωδίας), ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας από τον Μάιο του 1997.

Στην όλη προσπάθεια συμβάλλει και ο Πατρινός μουσικός, ενορχηστρωτής Βασίλης Ακριβός. Αναμένεται να συμπράξουν επί σκηνής 777 χορωδοί, 77μελής ορχήστρα αποτελούμενη από μπουζούκια μόνο, 7 πιανίστες και θα ερμηνεύσουν όλοι μαζί τα 7 τελευταία τραγούδια (scenes) από το έργο Ballet Suite Zorbas του παγκοσμίου φήμης και καταξίωσης συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «στοχεύουμε να πραγματοποιηθεί μια μεγαλοπρεπής μουσική παράσταση, ανάλογη του μεγέθους του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στηρίζει την προσπάθειά μας και εκφράζει την επιθυμία να παρευρεθεί στην εκδήλωση, που θα έχει τεράστια απήχηση τόσο στην πόλη μας αλλά και πανελληνίως».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View