Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Χαροκόπος: Δικαιολογημένη η οργή των νεφροπαθών της Πάτρας - "Να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας"

Χαροκόπος: Δικαιολογημένη η οργή των νεφ...

Στήριξη από την Περιφερειακή Ομοσπονδία των ΑμεΑ

Οργή και αγανάκτηση εκφράζει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πάτρας για τις πολιτικές και τα μέτρα που εφαρμόζουν οι διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων για την προμήθεια των φίλτρων τεχνητού νεφρού θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Πρόεδρος Αντώνης Χαροκόπος).

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: "Από την επιλογή του φίλτρου τεχνητού νεφρού εξαρτάται η ζωή του αιμοκαθαρόμενου.

Δεν είναι δυνατόν να επιλέγονται τέτοιου είδους υλικά από διοικητικούς υπαλλήλους χωρίς να τηρείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο προδιαγραφών για την ποιότητά τους.

Όλες οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού επιβάλλεται να χρησιμοποιούν υλικά σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και όχι με γνώμονα την μείωση του κόστους. Οποιαδήποτε δημοσιονομική πολιτική εις βάρος της ζωής των ατόμων με νεφροπάθειες και χρόνιες παθήσεις κρίνεται απαράδεκτη και εγκληματική.

Καλείται η Πολιτεία και ο Υπουργός Υγείας προσωπικά να παρέμβει για να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη αντιμετώπιση του ζητήματος της προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων θα αγωνιστεί στο πλευρό του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας για την προάσπιση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being