Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Δείτε Φωτό από την εκδήλωση του Αρσακείου της Πάτρας όπου οι μαθητές μίλησαν για τη «επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο»

Δείτε Φωτό από την εκδήλωση του Αρσακείο...

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μια μοναδική εκδήλωση διοργανώθηκε από το Αρσάκειο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας την περασμένη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρουσιάστηκαν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος  «Η επίδραση της Μουσικής στον Άνθρωπο» που εκπόνησαν οι μαθητές της Στ’ τάξης με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής του Αρσακείου Δημοτικού Πέπης Σουβαλιώτη. Την παρουσίαση  πλαισίωσε με την ομιλία του  και τους εμπνευσμένους αυτοσχεδιασμούς του στο πιάνο ο καταξιωμένος καρδιολόγος – συνθέτης Αθανάσιος Δρίτσας.

Η εκδήλωση καθήλωσε όσους την παρακολούθησαν. Εντυπωσιάστηκαν από τις δράσεις και τις εργασίες στις οποίες συμμετείχαν οι μικροί μαθητές. Συνειδητοποίησαν την πολυεπίπεδη και πολυποίκιλη επίδραση του ήχου και της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου μέσα από την άρτια παιδαγωγικά  κι  επιστημονικά  παρουσίαση του θέματος, από την καθηγήτρια Μουσικής,  Π. Σουβαλίωτη.

Καθηλωτικός ήταν και ο τρόπος με τον οποίο ο Αθ. Δρίτσας ανέπτυξε το θέμα «Η βιολογική επίδραση της Μουσικής στον Άνθρωπο».  Ο ιατρός παρουσίασε μελέτες που καταδεικνύουν ότι η μουσική μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργήσει επικουρικά και αποτελεσματικά σε  ποικίλες θεραπευτικές αγωγές.

Στη συνέχεια όλοι απόλαυσαν τους αυτοσχεδιασμούς του συνθέτη αλλά και τα μελωδικά του τραγούδια που ερμήνευσαν με ξεχωριστό τρόπο οι μικροί μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων τους Αρσακείου αλλά και ομάδα αποφοίτων  του Σχολείου. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών και τη διεύθυνση της χορωδίας και του μουσικού συνόλου είχε η κ. Πέπη Σουβαλιώτη. Όλοι μέσα από τα τραγούδια ταξίδεψαν για λίγο μακριά από την καθημερινότητα. Η μουσική επιδρά στον άνθρωπο. Το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων ήταν η ηθική ανταμοιβή όλων.

Ήταν το ξεκίνημα μιας σειράς δράσεων που αφορούν την παρουσίαση προγραμμάτων  που υλοποιούνται  με τους μαθητές και για τους μαθητές του Αρσακείου, όπως δήλωσε και η διευθύντρια του Αρσακείου Δημοτικού, Μαρία Τουλιάτου.

Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις πάντα με γνώμονα, το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο να συνεχίζει να  παρέχει  ευκαιρίες  πολλαπλών ερεθισμάτων παιδείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View