Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί εκβιασμούς από τους φαρμακοποιούς

Αδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν θα αν...

Υπεραμύνεται των αλλαγών ο υπουργός υγείας

Των αλλαγών που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στο επάγγελμα του φαρμακοποιού υπεραμύνθηκε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα, εν μέσω της απεργίας διαρκείας στα φαρμακεία, πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί εκβιασμούς.

«Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που ένας κλάδος μπορούσε να εκβιάζει την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό απο την κυβέρνηση. Εκτός των άλλων απειλείται η Δημόσια Υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι ρυθμίσεις για τα φαρμακεία ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο χωρίς καμία αλλαγή, καθώς κατά τη χθεσινή ενημέρωσή τους οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ «δεν έφεραν ιδιαίτερες αντιρρήσεις και συνειδητοποιήσαν ότι οι αλλαγές είναι καλές».

Από την άλλη πλευρά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, τόνισε ότι οι αλλαγές που προωθούνται στα φαρμακεία δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας. Συμπλήρωσε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν φαρμακεία στα σούπερ μάρκετ και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο την Κυριακή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οποιοσδήποτε βουλευτής ψηφίσει ενάντια του λαού, όχι μόνο των φαρμακείων, θα έχει να κάνει με 11.000 φαρμακοποιούς και σημείωσε ότι στη μέση βρίσκονται τα μεγάλα συμφέροντα. Σήμερα στις 11:00 το πρωί, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις