Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην ταινία «Michael Kohlhaas» το μεγάλο βραβείο του φετινού Γαλλόφωνου Φεστιβάλ της Αθήνας - Στις 10 Απριλίου το φιλμ στις Ελληνικές αίθουσες

Στην ταινία «Michael Kohlhaas» το μεγάλο...

Πρωταγωνιστεί ο εξαίρετος Δανός ηθοποιός Μαντς Μίκελσεν

Η αυλαία της αγαπημένης κινηματογραφικής γιορτής, του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας έπεσε την Τετάρτη 26/3/2014, στην κινηματογραφική αίθουσα Δαναός με την απονομή των βραβείων.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας και διευθυντής του περιοδικού Σινεμά Ορέστης Ανδρεαδάκης παρουσίασε τους νικητές της βραδιάς. Το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής 2014 πήγε στο ιστορικό δράμα «Michael Kohlhaas» του Αρνό ντε Παλιέρ, μία Γαλλοβελγική παραγωγή με πρωταγωνιστή τον Δανό ηθοποιό Μαντς Μίκελσεν, που φέτος τον είδαμε στην ταινία «The Hunt» (την πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας) που έφτασε ως την 5άδα των υποψήφιων στα Όσκαρ της κατηγορίας καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η Τιμητική Διάκριση του φετινού Γαλλόφωνου φεστιβάλ της Αθήνας δόθηκε στο βιογραφικό δράμα «Καμίλ Κλοντέλ 1915» (Camille Claudel 1915 ) του Μπρούνο Ντιμόν με την Ζιλιέτ Μπινός ενώ το Βραβείο Κοινού Fischer κέρδισε η ρομαντική κομεντί «Tα Καλύτερα Έρχονται» της Μαριόν Βερνού, στην οποία πρωταγωνιστεί η γοητευτική Φανί Αρντάν.

Μετά την απονομή των βραβείων, προβλήθηκε το φιλμ «Ένας Πύργος Στην Ιταλία» (Un Château en Italie) που ήταν και η ταινία-λήξης του φετινού φεστιβάλ, παρουσία της Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι που το υπέγραφε σκηνοθετικά.

Η ταινία «Ο Θρύλος Michaek Kohlhaas» που τιμήθηκε με το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, θα αρχίσει να προβάλλεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους από την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 σε διανομή από τη Seven και τη Spentzos Film.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Seven Films, «η κριτική επιτροπή επισήμανε ιδιαίτερα την επικαιρότητα της ταινίας και ειδικά για τη χώρα μας. Ένα μεγάλο μπράβο στο δημιουργό και τους συντελεστές κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Φεστιβάλ».

Η ταινία αυτή διαδραματίζεται στην Γαλλία του 16ου αιώνα και έχει ήδη τιμηθεί και με βραβεία Σεζάρ όπως για την καλύτερη μουσική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture