Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάνω από 1.200 ειδικά εφέ και εξουθενωτική σωματική άσκηση για τους πρωταγωνιστές του φιλμ "300, Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας" που ήρθε στην Πάτρα

Πάνω από 1.200 ειδικά εφέ και εξουθενωτι...

Έχει για ήρωες τον Θεμιστοκλή και την Αρτεμησία - Αντίγραφο αρχαίας τριήρους, έχει τοποθετηθεί στα Village Cinemas, στο The Mall

«Η Ταινία της χρονιάς έφτασε! Μετά τη θυσία των 300, ήρθε η ώρα για εκδίκηση». Με αυτά τα λόγια διαφημίζεται το απόλυτο φιλμ blockbuster «300, Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» που αποτελεί συνέχεια κατά κάποιο τρόπο της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου φιλμ του 2007 που είχε σαρώσει σε εισπράξεις παγκοσμίως και στην Ελλάδα.

Η επική ταινία «300, Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» σε σκηνοθεσία Νόαμ Μούρο, είναι βασισμένη στο τελευταίο κόμικ βιβλίο του Φράνκ Μίλερ με τίτλο "Ξέρξης" με τη δράση να εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στη θάλασσα και να αφορά τις ναυμαχίες της Σαλαμίνας και του Αρτεμησίου. Ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής (Σάλιβαν Στέιπλετον) επιχειρεί να ενώσει όλους του Έλληνες σε μια επική μάχη που καθόρισε την ιστορία του Δυτικού κόσμου.

Στην ταινία «300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας", συναντάμε τον Θεμιστοκλή και τον ελληνικό στόλο ενάντια στις πολυάριθμες Περσικές δυνάμεις του "Θεού Βασιλιά" Ξέρξη (Ροντρίγκο Σαντόρο) και της Αρτεμισίας (στον ρόλο η 33χρονη Γαλλίαδα ηθοποιός Εύα Γκριν), της πιο εκδικητικής και πολεμόχαρης αρχηγού του Περσικού στρατού.

Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν από την εταιρεία διανομής Village Films, χρειάστηκαν 4 μήνες συνεχόμενης εξουθενωτικής σωματικής άσκησης για τους ηθοποιούς Εύα Γκριν και Σάλιβαν Στέιπλετον και επίσης 4 ώρες την ημέρα εκπαίδευσης για την Εύα Γκριν ώστε να γίνει… μία πειστική Αρτεμισία!

Τουλάχιστον 6 ώρες ήταν ο χρόνος που χρειαζόταν σε σχεδόν καθημερινή βάση ο Βραζιλιάνος ηθοποιός Ροντρίγκο Σαντόρο στο make up ώστε να μεταμορφώνεται σε …Ξέρξη!

Πάνω από 45 άτομα δούλεψαν ως stuntmen στις επικίνδυνες σκηνές των μαχών και 100 σπαθιά χρησιμοποιήθηκαν ώστε να εκπαιδευτούν οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους Έλληνες και Πέρσες πολεμιστές. Επίσης 1.252 είναι ο αριθμός των οπτικών εφέ, που χρησιμοποιήθηκαν για τα πλάνα της ταινίας και 3,000 τα βέλη, με πραγματικά φτερά, που κατασκευάστηκαν για της ανάγκες της ταινίας.

Όπως ήδη έγραψε το thebest.gr, η ταινία από σήμερα 6 Μαρτίου 2014 ξεκινά να προβάλλεται στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα, σε 4 συνολικά αίθουσες (στη μία εκ των οποίων σε 3d).

Πρωταγωνιστεί ακόμα στον ρόλο της γυναίκας του Λεωνίδα, η όμορφη ηθοποιός Λένα Χίντεϊ ("300", "Game of Thrones", "Sarah Connor Chronicles"). Διευθυντής παραγωγής είναι ο Ελληνοαμερικανός Πάτρικ Τατόπουλος ενώ ο Ζακ Σνάιντερ σκηνοθέτης των «300» του 2007, στη νέα ταινία είναι μόνο παραγωγός.

*Στο μεταξύ η τριήρης που αποτέλεσε το μοντέλο για το CGI των ελληνικών πλοίων της ταινίας «300, Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» είναι ήδη στα Village Cinemas! Το μοναδικό αυτό πιστό αντίγραφο αρχαίας τριήρους, η Ολυμπιάς, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1985 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ναυτικού ενώ τα μηχανολογικά της σχέδια είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για τη γραφική απεικόνιση (CGI) των ελληνικών πλοίων που εμφανίζονται στην ταινία.

Το ακριβές αντίγραφο (σε φυσικό μέγεθος) της τριήρους κατασκευάστηκε μεταξύ 1985-1987 στην Ελλάδα, στα ναυπηγεία του Δ. Τζακάκου στο Κερατσίνι, σε πρόγραμμα που υλοποίησαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, την Γενική Γραμαμτεία Τύπου και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας.

Τα σχέδια για τη ναυπήγησή του παρασχέθηκαν από το «Trireme Trust» της Βρετανίας με κονδύλια του Πολεμικού Ναυτικού.

Το μοντέλο, σε κλίμακα 1:10, βρίσκεται ήδη στα Village Cinemas στο The Mall Athens, στην Αθήνα για να κάνει ακόμα πιο παραστατική την όλη εμπειρία της ταινίας!

Τέλος η ερμηνεία του 36χρονου Αυστραλού στην καταγωγή ηθοποιού Σάλιβαν Στέιπλετον ("Το χρίσμα", "Strikeback", "Οι διώκτες του εγκλήματος") στο ρόλο του γενναίου Θεμιστοκλή θεωρείται εξαιρετική.

Ο γοητευτικός Σάλιβαν Στέιπλετον που έχει γεννηθεί στην Μελβούρνη, είχε παίξει και στο φιλμ «Animal Kinhdom» πλάι στην Τζάκι Γουίβερ που είχε ξεχωρίσει στο Sundance Film Festival του 2010 και είχε φτάσει έως και τις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα έγινε την περασμένη Τρίτη, στα Village Cinemas στο The Mall Athens σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό. Στο φιλμ παίζουν ακόμα οι Χανς Μάθισον, Κάλαν Μάλβεϊ, Ντέιβιντ Ουένχαμ, Τζακ Ο’ Κόνελ, ΆντριουΤίερμαν, Ίγκαλ Νάορ και Άντριου Πλίβιν.

Χθες Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 έγινε η λαμπερή πρεμιέρα του φιλμ στο Chinese Theatre στο Λος Άντζελες.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Η Εύα Γκριν στην πρεμιέρα του φιλμ στο Λος Άντζελες.

Η Εύα Γκριν στην πρεμιέρα του φιλμ στο Λ...

Η Εύα Γκριν στην πρεμιέρα του φιλμ στο Λος Άντζελες.

Η ηθοποιός Λένα Χέντει.

Η ηθοποιός Λένα Χέντει.

Η ηθοποιός Λένα Χέντει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture