Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία ταινία από το Ισραήλ θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας την Καθαρά Δευτέρα και μία υποψήφια για Όσκαρ Βελγική ταινία στις 10/3

Μία ταινία από το Ισραήλ θα προβάλλει η ...

Στο μεταξύ την Παρασκευή 28/2 θα γίνει ο ετήσιος καρναβαλικός της χορός με θέμα εμπνευσμένο από τον Ταρζάν και την Τζέιν και τα ζώα της ζούγκλας

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας έχει ξαναπροβάλλει με επιτυχία στο παρελθόν ταινίες από το Ισραήλ και θα το ξαναεπιχειρήσει την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014.

Σε τρεις προβολές, με την πρώτη να ξεκινάει στις 18.00, έχει προγραμματίσει την ταινία «Στο Κενό της», περσινής Ισραηλινής παραγωγής, σε σκηνοθεσία της Ράμα Μπερστάιν. Η ταινία είχε προβληθεί και στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης καθώς και στο Φεστιβάλ της Βενετίας του 2012 όπου και διακρίθηκε με 2 βραβεία, το ένα για την ερμηνεία της Χάντας Γιαρόν. Παίζουν οι Χάντας Γιαρόν, Ρενάνα Ραζ, Γίφτας Κλάιν.

Μια 18χρονη Ισραηλινή, η Σίρα, μέλος της θρησκευτικά αυστηρής χασιδικής κοινότητας, πιέζεται να παντρευτεί τον άντρα της μεγαλύτερης αδερφής της που πέθανε πάνω στη γέννα.

Ο κοινωνικός νόμος, το ανθρώπινο πάθος και μια ψύχραιμη ματιά σε ένα άγνωστο γειτονικό μας «σύμπαν». Αυτά παρουσιάζει το εξαιρετικά ώριμο σκηνοθετικό ντεμπούτο της φανατικά πιστής στον ιουδαϊσμό Ράμα Μπερστάιν. Η ταινία διανεμήθηκε στην Αθήνα από την εταιρεία Strada Films.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ, η Σίρα καλείται να αποφασίσει αν θα παντρευτεί τον άνδρα της αδελφής της ώστε να μεγαλώσει το παιδί με μία μητέρα από την οικογένεια της φυσικής του μαμάς και κατ’ επέκταση να διαλέξει ανάμεσα σε αυτό που λέει και προστάζει η καρδιά της και σε αυτό που επιτάσσουν οι οικογενειακές υποχρεώσεις και κανόνες!

Όπως γράφτηκε, η συγκεκριμένη ταινία που προβλήθηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως του Σάο Πάολο, της Χάιφα και αλλού ενώ κατέκτησε και ένα Ευρωπαικό βραβείο για την φωτογραφία του Ασάφ Σουντρί, αποτυπώνει με σχεδόν ντοκιμαντερίστικη ψυχρότητα την απαιτητική ζωή και τις φοβερές ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας στα ενδότερα της χασιδικής υπέρ-ορθόδοξης κοινότητας, ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 90 λεπτά. Οι 3 προβολές θα γίνουν στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

*Στο μεταξύ για την παραπάνω Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας έχει προγραμματίσει να προβάλλει την συγκινητική ταινία από το Βέλγιο «Ραγισμένα Όνειρα – The Broken Circle Breakdown» σε σκηνοθεσία Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκεν που είναι στην φετινή 5άδα των ξενόγλωσσων φιλμ στα Όσκαρ όπου και θεωρείται ως ικανός αντίπαλος στο μεγάλο φαβορί «Τέλεια Ομορφιά» από την Ιταλία που ήδη πρόβαλλε με επιτυχία η Λέσχη στις 17/2/2014.

Τέλος να θυμίσουμε ότι στο «Agora» στην Αγορά Αργύρη η Κινηματογραφική Λέσχη πραγματοποιεί αυτήν την Παρασκευή 28/2 το βράδυ τον ετήσιο καρναβαλικό χορό της, έναν χορό μεταμφιεσμένων σήμα κατατεθέν και από τους πιο δημοφιλείς της Πατρινής αποκριάς που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1978.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture