Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Έφυγε» η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Πατρίσια Νιλ

«Έφυγε» η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Π...

Μια αληθινή σταρ του Χόλιγουντ

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Πατρίσια Νιλ πέθανε σε ηλικία 84 ετών από καρκίνο του πνεύμονα. Η Νιλ κέρδισε το Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία του 1963 «Hud», αλλά εγκατέλειψε την ηθοποιία μετά από δύο χρόνια σε ηλικία 39 ετών μετά μια σειρά απανωτών εγκεφαλικών.

Αργότερα επέστρεψε στην μεγάλη οθόνη μετά την αποκατάσταση της, για να κερδίσει ένα ακόμη Όσκαρ και αρκετές υποψηφιότητες Emmy.

Η μεγάλη σταρ, που γεννήθηκε στο Τενεσί, ήταν παντρεμένη με τον συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ για 30 χρόνια και είναι η γιαγιά του μοντέλου και τηλεπαρουσιάστριας Σόφι Νταλ.

Η ηθοποιός ήταν ένα αστέρι στο Μπρόντγουεϊ, πριν κάνει το μεγάλο ντεμπούτο της στο Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Ανάμεσα στους ρόλους της στη μεγάλη οθόνη ήταν οι ταινίες έτους παραγωγής 1951 «The Day The Earth Stood Still» και «A Face In The Crowd».

Η Νιλ, που έπρεπε να μάθει να περπατά και να μιλά ξανά μετά τα εγκεφαλικά επεισόδια, επιστρέφει το 1968 με την ταινίας «The Subject Was Roses» όπου απέσπασε το πρώτο της Όσκαρ. Στη συνέχεια υποδύθηκε την Olivia Walton στη δραματική σειρά «The Waltons», κερδίζοντας την πρώτη από τις τρεις υποψηφιότητες Emmy.

Η Νιλ, που χώρισε τον Ρόαλντ Νταλ το 1983, απεσύρθη από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το 1999, όταν επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία Cookie's Fortune του Ρόμπερτ Άλτμαν.

Η ηθοποιός, η οποία ήταν φημισμένη για τη βραχνή φωνή της, έκανε την τελευταία της εμφάνιση στην οθόνη για το Flying, το 2009.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture