Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ενώνεται ΟΑΕΔ και ΟΕΚ - Ποιές άλλες συγχωνεύσεις αποφασίστηκαν

Ενώνεται ΟΑΕΔ και ΟΕΚ - Ποιές άλλες συγχ...

Οι αποφάσεις ελήφθησαν "για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής".

Συγχώνευση ΟΑΕΔ και ΟΕΚ αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή διυπουργική επιτροπή που είχε σαν θέμα της την συγχώνευση οργανισμών του δημοσίου, με στόχο την περικοπή δαπανών. Ο νέος οργανισμός που θα προκύπψει από ΟΑΕΔ και ΟΕΚ θα ονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Εργασίας.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Πάγκαλου, αποφασίστηκε επίσης η συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Τ.Α.) σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.).

Ακόμη, αποφασίστηκε η υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Επιπλέον, η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), καθώς επίσης και τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας. (Ε.Ο.Ε).

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την Επωνυμία "Υποδομές, Μεταφορες και Δίκτυα Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε."

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν "για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής".

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν: ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Λύτρας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Στεφάνου, ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης κ. Γεωργαράκης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης κα. Μπεργελέ, ο Ειδικός Γραμματέας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γκρίντζαλης, ο Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Χριστοδουλάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Ναυτιλίας κ. Μαρκόπουλος.

Επιπλέον, συμμετείχαν: ο Σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας κ. Σιμιτός, ο Γενικός Γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων κ. Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Παναγιωτόπουλος, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Καρούνος και ο κ. Μπούρας από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις