Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβιώνει η τραγωδία με το φρεάτιο που σκότωσε το 8χρονο παιδί

Αναβιώνει η τραγωδία με το φρεάτιο που σ...

Στις δικαστικές αίθουσες η τραγωδία με το άτυχο αγόρι

Στις δικαστικές αίθουσες φθάνει η τραγωδία με το θάνατο του 8χρονου Κριστιάν, το Φεβρουάριο του 2011, όταν το αγόρι που ζούσε στην Αγία Τριάδα, στο Ηράκλειο, πάνω στο παιχνίδι, δεν είδε ένα ανοιχτό φρεάτιο και έπεσε μέσα.

Ο 8χρονος Κριστιάν, παιδί μεταναστών από την Αλβανία, βρήκε φρικτό θάνατο, όταν έτρεξε να πιάσει την μπάλα που του ξέφυγε και έπεσε μέσα στο πηγάδι που είχε νερό ύψους τριών μέτρων.

Στις 10 Φεβρουαρίου παραπέμπονται στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου τέσσερις Ηρακλειώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η εμπλοκή τους στην τραγωδία συνίσταται σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ότι αν και συνιδιοκτήτες της οικοδομής στον ακάλυπτο χώρο της οποίας ήταν το φρεάτιο-πηγάδι, δεν είχαν λάβει τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για την αποτροπή του κινδύνου πτώσης σε αυτό, όπως συνέβη στην περίπτωση του 8χρονου για τον οποίο έγινε «υγρός τάφος».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις Ηρακλειώτες αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή με το φρεάτιο, υποστηρίζοντας ότι το πηγάδι βρίσκεται εκτός της περιτοίχισης της οικοδομής και μάλιστα κατά τους ισχυρισμούς τους έχουν στη διάθεσή τους αποδεικτικά στοιχεία. Αν πράγματι αποδειχθεί ότι το φρεάτιο δεν βρίσκεται σε χώρο συνιδιοκτησίας των τεσσάρων, τότε ανακύπτει ζήτημα σε ποιον ανήκει και ποιος ήταν υπεύθυνος για την περίφραξη του.

Σύμφωνα πάντα με πληρο- φορίες είναι ενδεχόμενο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής να υποβληθεί αίτημα για την άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων καθώς το επίμαχο πηγάδι, όπως αναφέρεται, δεν μπορεί να είναι «ορφανό».

Η μητέρα του αδικοχαμένου αγοριού , η οποία ζει μεταξύ Αλβανίας και Κρήτης παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης με μοναδικό σκοπό να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το θάνατο του με την εγκληματική αμέλεια που επέδειξαν. Τον Κριστιάν τον κήδεψε στην Αλβανία.

«Ο Χρήστος ήταν πολύ καλός μαθητής και υπάκουο παιδί, όμως δεν ένιωθε καλά εδώ. Αυτό ήταν το πρόβλημα μας. Κάθε βράδυ με παρακαλούσε να γυρίσουμε κοντά στον παππού τον οποίο αγαπούσε υπερβολικά. Γι’ αυτόν τον κήδεψα εκεί. Αυτό ήθελε»είχε αναφέρει η 30χρονη σήμερα Ελισάβετ Γκίκα, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «Πατρίς» λίγους μήνες μετά την τραγωδία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις