Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μαρία Πολύζου: Mια Πατρινή στα βήματα του Φειδιππίδη

Μαρία Πολύζου: Mια Πατρινή στα βήματα το...

Η μαραθωνοδρόμος με τη μεγάλη καρδιά

Τον θρύλο του σπουδαίου Αθηναίου δρομέα Φειδιππίδη αναβίωσε η πατρινή μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, ακολουθώντας τα βήματά του -από την Αθήνα στην Σπάρτη και πάλι πίσω στο «κλεινόν άστυ». Αν και τώρα πια δεν ασχολείται με τον πρωταθλητισμό, η Μαρία Πολύζου υπήρξε αθλήτρια δρόμων αντοχής και βαλκανιονίκης.

Σήμερα είναι διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού. Εχει συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες.

Κατέχει μέχρι σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή και τα πανελλήνια ρεκόρ μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου. Ηταν αθλήτρια αρχικά του Εσπέρου Πατρών και αργότερα του Πανελληνίου.

Η διαδρομή που ολοκλήρωσε χθες, ήταν μια πρωτοβουλία της με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η Μαρία Πολύζου ξεκίνησε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου από τους πρόποδες του βράχου της Ακρόπολης για ένα «ταξίδι ψυχής» - έτσι το χαρακτηρίζει η ίδια. Και χθες ολοκλήρωσε τα 540 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε πολλές, αφού ούτε πολυτέλειες όπως γιατρός να την παρακολουθεί δεν υπήρχε, ούτε η ίδια ήταν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη, ωστόσο το ήθελε η ψυχή της και το κατάφερε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports