Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεταφύτευσαν δέντρα από το 16ο Δημοτικό Σχολείο σε υπό κατασκευή πλατεία της Αγυιάς - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μεταφύτευσαν δέντρα από το 16ο Δη...

Πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας επισημαίνει: "Μετά από καθυστερήσεις αρκετών μηνών ξεκίνησαν τα έργα ανέγερσης του νέου κτιρίου του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στην Αγιά. Ένα έργο που οι μαθητές, οι γονείς αλλά και οι κάτοικοι το περίμεναν για χρόνια.

Στα πλαίσια των εργασιών εκσκαφής, αρκετά από τα ήδη υπάρχοντα δέντρα έπρεπε να κοπούν. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου και ύστερα από ενέργειες της Προέδρου κ. Κωστούλια – Σταθά Αφροδίτης, ο ανάδοχος εργολάβος, αντί να κόψει, αφαίρεσε με προσοχή περίπου 10 καλλωπιστικά και οπορωφόρα δέντρα. Στη συνέχεια ο τομέας πρασίνου του Δήμου, μετέφερε και μεταφύτευσε τα δέντρα στην υπό κατασκευή πλατεία που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Κ. Καραμανλή. Η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας από την κ. Κωστούλια – Σταθά Αφροδίτη έγινε στα πλαίσια ενίσχυσης της προσπάθειας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγιάς και Τερψιθέας, για την κατασκευή και διαμόρφωση του χώρου της νέας πλατείας.

Τέτοιες ενέργειες μπορούν μόνο να επαινεθούν γιατί αναδεικνύουν την οικολογική ευαισθησία και ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία για αναβάθμιση της συνοικίας. Αποδεικνύεται ότι οι πολίτες όταν θέλουν, μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ανάλογες προσπάθειες.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις