Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατεδαφίζουν 21 πανάκριβες βίλες στη Χαλκιδική

Κατεδαφίζουν 21 πανάκριβες βίλες στη Χαλκιδική

Είχαν χτιστεί σε δασική και παραθαλάσσια περιοχή.

21 πανάκριβες βίλες που χτίστηκαν στη δασική και παραθαλάσσια περιοχή Σταυρονικήτα (Κασσάνδρα) Χαλκιδικής, οδεύουν προς κατεδάφιση. Αυτό αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr σε κλειστή διάσκεψη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, υιοθετώντας την εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Οι βίλες αυτές -που θα έπρεπε, σύμφωνα με τις αποφάσεις, να έχουν κατεδαφιστεί από το 2003- κατασκευάστηκαν από την εταιρεία «Σάνη» την περίοδο 1995-1998 μέσα σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα. Τα ακίνητα στη συνέχεια, πωλήθηκαν σε τρίτους.

Οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ και τη διετία 2003 – 2004. Η Ολομέλεια και το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με σειρά αποφάσεων ακύρωσαν ως παράνομες τις οικοδομικές άδειες που άναψαν το «πράσινο φως» για την ανέγερση των κατοικιών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εκ μέρους της «Σάνη» τις υποθέσεις αυτές τις είχε χειριστεί ως δικηγόρος, ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ εκ μέρους των οικολογικών οργανώσεων πρωτοστατούσε ο νυν ευρωβουλευτής των οικολόγων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις