Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο Κώστας Χριστόπουλος παρουσίασε την υποψηφιότητά του και τη "Νέα Πόλη"

Πάτρα: Ο Κώστας Χριστόπουλος παρουσίασε ...

"Η πόλη δεν έχει άλλα περιθώρια να κάνει λάθη" είπε μεταξύ άλλων

«Παρουσιάζουμε τη «Νέα Πόλη». Μια νέα προσπάθεια, που φιλοδοξούμε στο επόμενο επτάμηνο να οδηγήσει στην ανάληψη της ευθύνης για την πορεία αυτής της πόλης. Μαζί με τους πολίτες της να φτιάξουμε την Πάτρα που θέλουμε, την Πάτρα που μας αξίζει...».

Στην κατάμεστη αίθουσα της πρώην αγοράς Αργύρη ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος, κάλεσε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του συνδυασμού και να παλέψουν όλοι μαζί για τη Νέα Πόλη.

«Η πόλη δεν έχει άλλα περιθώρια να κάνει λάθη. Να χάνει ευκαιρίες. Οι δημότες δε θέλουν να ακούσουν άλλα ψέματα. Δε θέλουν να ακούσουν για ταμπέλες και προκαταλήψεις»σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι πολίτες έχουν πειστεί μετά από τρία χρόνια παρουσίας της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «θέλουμε και μπορούμε να είμαστε εμείς που θα αναλάβουμε την τύχη της αγαπημένης μας πόλης…».

Αναφερόμενος στην απερχόμενη δημοτική αρχή, ο Κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι την διακρίνει η αδυναμία να διαχειριστεί την καθημερινότητα, και επεσήμανε ότι ο Γ. Δημαράς χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτισμό και ανασφάλεια. Γεγονός που αποδεικνύεται ακόμα και στην καταφανέστατη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους συνεργάτες του.

«Διαπιστώσαμε ακόμα την καθημερινή ανάγκη της δημοτικής αρχής να παρουσιάζει δικαιολογίες για την προφανή απουσία της» τόνισε ο Κ. Χριστόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι συνηθίζει να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους (όπως στη δημοτική αντιπολίτευση), αντί να κάνει την αυτοκριτική της.

«Αν ένας από τη δημοτική αρχή είχε κοιτάξει λίγο προς τα πίσω, να δει τι υποσχέθηκε και τι πραγματικά έκανε, θα είχε ίσως προσπαθήσει να βελτιωθεί» επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος και καταλόγισε στη δημοτική Αρχή  ότι δεν έχει όραμα και σχέδιο για την πόλη.

Το όραμα της Νέας Πόλης, όπως το ανέπτυξε ο Κ. Χριστόπουλος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Αξιοποίηση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων,
  • Ενίσχυση του τουρισμού και διεύρυνση των πολιτιστικών –και άλλων- δράσεων της Πάτρας,
  • Επιτάχυνση των έργων υποδομής και αξιοποίησή τους σε αναπτυξιακή κατεύθυνση,
  • Αξιοποίηση του χερσαίου τμήματος της λιμενικής ζώνης ώστε «να αποκτήσει ξανά η πόλη το θαλάσσιο πρόσωπό της»,
  • Προσέλκυση επενδύσεων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας,
  • Βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι κ.ά.), περισσότερο «πράσινο» στην πόλη, αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων,
  • «Δεν μπορεί να αφήνουμε την περιφέρεια σε εγκατάλειψη»είπε ο υποψήφιος δήμαρχος και τάχθηκε υπέρ της εκχώρησης περισσότερων αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες και τις δημοτικές ενότητες κ.ά.

Ο Κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι η υλοποίηση του οράματος της Νέας Πόλης προϋποθέτει τον διάλογο με τους δημιουργικούς φορείς της πόλης, αλλά και την συντονισμένη διεκδίκηση, από όλους μαζί.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων παρουσίασε το νέο σήμα του συνδυασμού, το οποίο συμπυκνώνει τα κυριότερα σημεία της φιλοσοφίας του: «Η πόλη, συμβολίζει την ολότητα της προσπάθειας, τη συνολική ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας. Το πολύχρωμο συμβολίζει το όραμα και την κοινή προσπάθεια. Η καθαρότητα και οι αντικατοπτρισμοί συμβολίζουν τη διαφάνεια. Η γέφυρα, σύμβολο της δημιουργίας, ενώνει και διαχωρίζει. Ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, ενώνει την καθημερινότητα με την προοπτική. Και ταυτόχρονα χωρίζει το χθες από το αύριο, το παλιό από το νέο. Και οδηγεί από την εγκατάλειψη στη δημιουργία, από την παρακμή στη διεκδίκηση, από τη μιζέρια στην ελπίδα!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις