Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προβλήματα από το πρωϊνό μπουρίνι - Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος - "Πληγές" και σε Πύργο, Μεσολόγγι - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Προβλήματα από το πρωϊνό μπουρίνι...

Από χθες βράδυ άρχισε να αλλάζει και πάλι ο καιρός

11.38: Στην Πάτρα, η Πυροσβεστική έλαβε εννέα κλήσεις, κατά κύριο λόγο για πτώση δέντρων πάνω σε αυτοκίνητα.

Στον Πύργο, αρκετοί δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν.

Στο Μεσολόγγι, ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών και υπήρξαν μικροπροβλήματα σε ξύλινες κατασκευές στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.

09.36 Συνεχίζεται η βροχόπτωση , αν και με μικρότερη ένταση αυτή την ώρα στην Πάτρα. Η Πυροσβεστική επίσης κλήθηκε για άντληση υδάτων από σπίτι στην οδό Καραϊσκάκη 3.

09.00 Έξι πτώσεις δέντρων μέσα σε λίγη ώρα προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Η πυροσβεστική έχει κληθεί να αντιμετωπίσει την πτώση έξι δέντρων, στην Αγίας Τριάδας, στην οδό Παπαγιάννη στα Ροίτικα, πίσω από το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στη Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας,  στην ΕΟ Πατρών - Πύργου, στη διασταύρωση για το Ριόλο και στη θέση "Σκάγια" , στη διασταύρωση για ΒΙΠΕ.

Στην Πάτρα λόγω της κακοκαιρίας σημειώνεται πτώση της τάσης του ρεύματος αλλά και διακοπές όπως στην περιοχή των Δεμενίκων.

....................

Η καλοκαιρία κράτησε λίγο και από χθες βράδυ αλλά πολύ περισσότερο από σήμερα το πρωί ο κακός καιρός επέστρεψε στην Πάτρα. Εδω και λίγα λεπτά η βροχή και ο αέρας δυνάμωσαν, ενώ το σκηνικό του καιρού συμπληρώνουν αστραπές και βροντές.

Οι πρώτες σταγόνες στην Πάτρα εκδηλώθηκαν χθες βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα.

Η δυνατή βροχή κάνει κατοίκους πολλών περιοχών της Πάτρας να καρδιοχτυπούν για το ενδεχόμενο πλημμύρας, όπως έγινε προ ημερών για δεύτερη φορά.

 

Η πρόγνωση για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα και σε όλη τη χώρα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, το απόγευμα, στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. .

 

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τη νύχτα στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες, τοπικά έντονες, θα εκδηλωθούν, από το απόγευμα, κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Στα Δωδεκάνησα, αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις