Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Έφυγε» από τη ζωή ο τέως δήμαρχος Ανδραβίδας, Δημήτρης Καγκελάρης!

«Έφυγε» από τη ζωή ο τέως δήμαρχος Ανδρα...

Στα 73 του

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 73 ετών ο τέως Δήμαρχος Ανδραβίδας Δημήτρης Καγκελάρης, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, αφού έδωσε γενναία μάχη τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο Δημήτρης Καγκελάρης γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1940 στην Ανδραβίδα και εξελίχθηκε σε επιτυχημένο αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, δημιουργώντας τυροκομική μονάδα.

Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Ανδραβίδας στις δημοτικές εκλογές το 1998 και παρέμεινε στον δημαρχιακό θώκο για δύο τετραετίες, 1999-2002 και 2002-2005, ενώ την τετραετία 1995-1998 είχε διατελέσει επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ως Δήμαρχος επιτέλεσε σημαντικό έργο και επί θητείας του προχώρησε στη διάνοιξη οδών, στην αγορά οικοπέδων για την κατασκευή σχολείου και νεκροταφείου, αλλά και για τη δημιουργία του Ιππικού Κέντρου, καθώς έδινε μεγάλη βαρύτητα στη διατήρηση της Ιππικής Έκθεσης.

Επί θητείας του δρομολογήθηκε επίσης το κλειστό γυμναστήριο Ανδραβίδας και το γήπεδο ποδοσφαίρου και ήταν από τους αιρετούς που έκανε πράξη το όραμα του «Καποδιστριακού» δήμου.

Ως άνθρωπος διατηρούσε χαμηλό προφίλ και αθόρυβα είχε προσφέρει πολλές φορές τη βοήθειά του σε απόρους και αναξιοπαθούντες δημότες, ενώ διακρινόταν για την ευθύτητα του χαρακτήρα του και την εντιμότητά του και έχαιρε της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε συνταξιοδοτηθεί και η επιχείρησή του πέρασε εξ ολοκλήρου στον γιο του Κώστα, με τον Δημήτρη Καγκελάρη να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του.

Το έτος 2000 είχε φύγει αιφνιδιαστικά από τη ζωή η σύζυγός του Ελένη σε ηλικία μόλις 46 ετών και ο ίδιος πριν από έναν μήνα πήρε τη χαρά της βάφτισης της μονάκριβης εγγονής του, η οποία πήρε το όνομα της πρόωρα χαμένης γιαγιάς της.

Ήταν και η τελευταία χαρούμενη στιγμή για τον Δημήτρη Καγκελάρη, αφού η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει για τον ίδιο και το γνώριζε πολύ καλά.

Πριν από τρεις μήνες διαπιστώθηκε ότι έπασχε από την επάρατη νόσο και η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία.

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, ήσυχα στο σπίτι του, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα είχε νοσηλευθεί και στο Νοσοκομείο.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα. Η Δημοτική Κοινότητα Ανδραβίδας συμπαρίσταται στο πένθος της οικογένειας, όπως και οι στενοί του συνεργάτες.

Το patrisnews.com και η εφημερίδα «Πατρίς» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις