Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης της οικονομ...

του Γιάννη Πετράτου , Επικεφαλής Επιμελητηριακής Ανάπτυξης Αχαΐας

Η σημερινή βιωσιμότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων είναι βέβαιο ότι δεν εξαρτάται πια από την ικανότητα του επιχειρηματία, αλλά από την πολιτεία, που συνεχώς παρεμβαίνει με τραγικό τρόπο στην αγορά προσπαθώντας να δώσει γη και ύδωρ στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού ή και σε κάποιους Ελληνικούς ομίλους.  Νομίζουν ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη, πιστεύουν ότι μειώνοντας τον αριθμό των μικρομεσαίων θα έρθουν μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες θα αποδίδουν καλύτερα στην ελεύθερη αγορά.

Τους δίνουν ότι ζητήσουν, φθηνά εργατικά χέρια, εργασία τις Κυριακές, φθηνή γη,  φορολογικές ελαφρύνσεις, ασφαλιστικό μεσαίωνα και ότι άλλο θα προκύψει στο μέλλον θα το πάρουν. Γι’ αυτό τους τον στόχο έχουν δημιουργήσει δράκους που απειλούν ζωές και περιουσίες εις το όνομα της ανταγωνιστικότητας, της νομιμότητας και του επιχειρείν.   Οι δράκοι είναι πολύ καλά καμουφλαρισμένοι με το πέπλο Υπουργικών αποφάσεων και διαταγμάτων, από ανθρώπους  που στην ζωή τους δεν έχουν πουλήσει ούτε σπίρτα, ανθρώπων που αποφασίζουν τις τύχες της επιχειρηματικότητας χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει αγορά.

Σε μία περίοδο που εργάζεται στη χώρα μας μόνο το 20% των πολιτών, που η ύφεση έχει φέρει την αγορά στα επίπεδα του 1950, οι δράκοι αυτοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να βαθαίνουν ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ ανάπτυξης και κρίσης.

Αυτή η πολιτική επιβάλλεται να αλλάξει, είδαμε τόσα χρόνια οι μεγάλες πολυεθνικές τι προσέφεραν στο τόπο μας, ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες σήμερα ασφυκτιούν.

Είναι μονόδρομος η στήριξη τους για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και όρους ανάπτυξης. Είναι απαραίτητο να παγώσουν τώρα όλες οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, γιατί τελικά οι καταναλωτές δεν θα έχουν χρήματα να δαπανήσουν ούτε στα πολυκαταστήματα που οι φωστήρες του τόπου θέλουν να φέρουν.

Είναι εκ των ουκ άνευ η ελάφρυνση των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί σε μία περίοδο κρίσης που τελικά δεν οφείλεται στους επαγγελματίες, δημιουργήθηκαν χρέη λόγω τον ξαφνικών αλλαγών στην οικονομία και την αγορά εργασίας. Πίστεψαν όλοι στην τρομερή ανάπτυξη που είχε η χώρα εκείνη την εποχή και επένδυσαν χρήματα δανεικά η μη σε μεγάλα σχέδια που τώρα δεν έχουν καμία αξία. Τώρα προσπαθούν να πληρώσουν τις τράπεζες και δεν μπορούν, προσπαθούν να πληρώσουν την αυξημένη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές που είναι κάθετα δυσανάλογα με τους τζίρους που κάνουν.

Γι’ αυτούς του λόγους επιβάλλεται να αλλάξει η πολιτική τους, τώρα, να περάσουν σε πολιτικές ανάπτυξης και στήριξης της πραγματικής οικονομίας, να βάλουν επιτέλους στόχο την μείωση της ανεργίας, να ρυθμίσουν επιτέλους το φορολογικό με βάση τις δυνατότητες του κάθε Έλληνα  και όχι με τις ανάγκες του κράτους, να βάλουν επιτέλους τις τράπεζες στην θέση τους, τόσα δις έχουν πάρει από τις τσέπες του λαού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις