Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλεπάλληλα μπλόκο χθες στη Λακωνία, 50 συλλήψεις

Αλλεπάλληλα μπλόκο χθες στη Λακωνία, 50 συλλήψεις

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (22.9.2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια είκοσι τρία (323) άτομα, εκ των οποίων εκατόν ογδόντα τέσσερις (184) ημεδαποί και εκατόν τριάντα εννέα (139) αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια ενενήντα οκτώ (298) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά ογδόντα πέντε (85) άτομα, από τα οποία τριάντα ένα (31) ήταν ημεδαποί και πενήντα τέσσαρα (54) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα (50) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Τρεις (3) αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπρόσθετα, χθες (22.9.2013) το μεσημέρι, στη Ρειχέα Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, εντοπίστηκαν σαράντα (40) αλλοδαποί, υπήκοοί Συρίας, οι οποίοι όπως προέκυψε, είχαν αναχωρήσει την 19.9.2013 πρώτες πρωινές ώρες, από την Τουρκία, μέσω θαλάσσης και έφτασαν προχθές (21.9.2013) το απόγευμα στη χώρα.

Όπως επίσης προέκυψε, τους ανωτέρω αλλοδαπούς είχαν μεταφέρει δύο (2) άγνωστοι διακινητές, στους οποίους οι αλλοδαποί είχαν καταβάλει το χρηματικό πόσο των -2.000- ευρώ ο καθένας. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, στο Γύθειο και στο Γεράκι Λακωνίας. Για τις τρεις από αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε βάρος τεσσάρων (4) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ενώ για την άλλη μία, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, σε βάρος ενός (1) 36χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν σαράντα τέσσερις (44) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις