Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε η Ηρώ και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη

Απόψε η Ηρώ και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος τρ...

Στο Αρχαίο Ωδείο στις 21:30

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τιμά τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη με μια μοναδική συναυλία αφιέρωμα στα 85 χρόνια από τη γέννησή του απόψε στο Αρχαίο Ωδείο στις 21:30. Μια συναυλία που θα ακουστούν πολλά από τα γνωστά τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία του ελληνικού λαού και τους αγώνες του, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο κοινωνικό μας ιστό και στη συλλογική μας συνείδηση. Τραγούδια που μας συντρόφεψαν όμως και σε απλές εκφάνσεις τις ζωής μας, σε χαρές και λύπες, σε αποχωρισμούς και ανταμώματα.

Στη συναυλία θα συμμετάσχει η Ορχήστρα Πατρών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Μποτίνη, διευρυμένη σε μικρή συμφωνική ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνική Χορωδία Πατρών. Για τις ανάγκες εκτέλεσης των έργων θα συμμετάσχουν και δύο μπουζούκια από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν δυο εξαίρετοι τραγουδιστές, η Ηρώ και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. Στη συναυλία μεταξύ άλλων θα ακουστούν τα τραγούδια: Όμορφη Πόλη, Καημός, Αν θυμηθείς τ΄ ονειρό μου, Αρνηση, Χρυοπράσινο Φύλλο, Μαργαρίτα – Μαργαρώ, Άσμα Ασμάτων, Δραπετσώνα, Μέρα Μαγιού, Της Ξενητιάς, Βρέχει στη Φτωχογειτονιά κ.α. Η συναυλία θα κλείσει με τραγούδια από το ορατόριο του συνθέτη «Άξιον Εστί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture