Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 12ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα 2013 - Όλο το πρόγραμμα

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για ...

Αρχίζει στις 16 Αυγούστου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης πολιτιστικής εκδήλωσης των απανταχού Καλαβρυτινών, που πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία δωδεκα χρόνια, του Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος.

Ο ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος πιστός στο ετήσιο ραντεβού με τις χιλιάδες κόσμου που δίνει το «παρών» στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος, ετοιμάζει και φέτος τη μεγάλη αυτή γιορτή του καλοκαιριού, στη γενέθλια γη της τ. επαρχίας Καλαβρύτων.

Έτσι κι εφέτος το ενδιαφέρον θα στραφεί στην τέως επαρχία Καλαβρύτων, η οποία για τρεις ημέρες θα «πλημμυρίσει» από κόσμο που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος. Σκοπός και στόχος του Συλλόγου μέσα από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση είναι η διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων του τόπου μας και η διατήρηση της ιστορίας μας.

Το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Καλαβρύτων και στην Αχαΐα γενικότερα, μετά την μεγάλη συμμετοχή συμπατριωτών από όλο των κόσμο.

Έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο των απανταχού της γης Καλαβρυτινών, οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν δυναμικό παρών.

Η τοπική κοινωνία προετοιμάζεται και προσφέρει φιλοξενία υψηλού επιπέδου σε κάθε επισκέπτη, ιδιαιτέρως στους καλεσμένους Χορευτικούς Συλλόγους.

Οι διοργανωτές φροντίζουν για ένα πλούσιο πρόγραμμα, εκτός των παραδοσιακών εκδηλώσεων, με επίσκεψη στα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής.

Το 12ο Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-17 και 18 Αυγούστου.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η Παρασκευή 16 Αυγ.

Ώρα 7:30μ.μ. Συγκέντρωση σε προκαθορισμένο χώρο της Κλειτορίας και πατινάδα των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την κεντρική πλατεία και ακολουθεί το χορευτικό θέαμα.

Ώρα 9:30μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων, ανταλλαγή αναμνηστικών και θα ακολουθήσει η παραδοσιακή ορχήστρα και χορός για όλους μέχρι αργά, μετά τα μεσάνυχτα.

Ημέρα 2η Σάββατο 17 Αυγ.

Ώρα 10:30 π.μ. Συγκέντρωση στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τις 13 Δεκεμβρίου του 1943 σχετική ομιλία, κατάθεση στεφάνων και επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, προσκύνημα στην Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου.

Ώρα 7:30μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Χελμός των Καλαβρύτων και πατινάδα των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την κεντρική πλατεία και ακολουθεί το χορευτικό θέαμα.

Ώρα 8:15 μ.μ. Τρανός χορός «1000 χορευτές μαζί από 25 Συλλόγους»

Ώρα 9:00 μ.μ. Κήρυξη της έναρξης του 12ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος. Χαιρετισμός & Ευλογία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αποστόλη Κατσιφάρα.

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά και τον πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου κ. Αθανάσιο Φραντζή. Χαιρετισμοί επισήμων, βραβεύσεις, ανταλλαγή αναμνηστικών,

Ώρα 9:30 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών, ανά περιοχή.

Ημέρα 3, Κυριακή 18 Αυγ .

Ώρα 8:30π.μ. Εκκλησιασμός μετ΄αρτοκλασίας στην Ι.Μ. Αγίας Λάβρας. Τέλος εκδηλώσεων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture