Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα στην Επίδαυρο με τους «Ιππείς» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Πρεμιέρα στην Επίδαυρο με τους «Ιππείς» ...

Στις δύο μέρες παρακολούθησαν την παράσταση 11.500 θεατές

Πρεμιέρα στα φετινά Επιδαύρια έγινε την Παρασκευή 2 Ιουλίου με τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, τη νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και της Θεατρικής Διαδρομής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Με πρωταγωνιστές τον βετεράνο της Επιδαύρου Γιώργο Αρμένη στο ρόλο του Παφλαγόνα και τον Παύλο Χαϊκάλη να ερμηνεύει τον Αλλαντοπώλη στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχαίο θέατρο, η παράσταση σκηνοθετημένη από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου Βασίλη Νικολαΐδη, προκάλεσε μέσα από τη σάτιρα, το γέλιο των θεατών που διέκοψαν πολλές φορές τη ροή με το ζεστό τους χειροκρότημα.

Με παρεμβάσεις καίριες χωρίς υπερβολές, με χιούμορ αλλά χωρίς ακρότητες, το έργο του Αριστοφάνη, αν και όχι από τα δημοφιλέστερα, αναδείχτηκε σημερινό και επίκαιρο.

Οι θεατές (4.500 την Παρασκευή και 7.000 το Σάββατο) παρακολούθησαν μια παράσταση σκηνοθετημένη με μέτρο και ακρίβεια, που αξιοποίησε την εμπειρία και τη δυναμική των ηθοποιών καταλήγοντας σε ευφρόσυνες όσο και απολαυστικές σκηνές.

Τόσο ο Παύλος Χαϊκάλης όσο και ο Γιώργος Αρμένης καταχειροκροτήθηκαν για τις ερμηνείες τους, όπως και ο Δήμος του Γιάννη Κοτσαρίνη, όσο και η φαντεζί Ειρήνη του Μανώλη Θεοδωράκη, και ο εξαιρετικά δουλεμένος χορός των Ιππέων.

"Η παράσταση αυτή σ΄ αυτόν εδώ τον ιερό και ιστορικό χώρο αποτελεί την καλύτερη συνέχεια στη μεγάλη ιστορία που έχει το Θέατρο της πόλης μας, ένα από τα πρώτα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας. " δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Παύλος Μοσχολιός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture