Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον αλβανό δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα – 750 αστυνομικοί βρίσκονται στα ίχνη του

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον αλβανό δρα...

Μπλόκα έχουν στηθεί σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Ηπειρο, και συγκεκριμένα σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα, για τον εντοπισμό του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή όταν αστυνομικοί σκότωσαν μετά από συμπλοκή το συνεργό του Μαριάν Κόλα.

750 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στην γιγαντιαία επιχείρηση, ίσως τη μεγαλύτερη στα αστυνομικά χρονικά, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κούπα έχει βρει προσωρινά καταφύγιο σε δύσβατο σημείο, κρατώντας ένα καλάσνικοφ και σφαίρες. Στο σημείο της συμπλοκής οι αστυνομικοί βρήκαν πεταμένο το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και έναν σάκο με τρόφιμα.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων παραμένει για νοσηλεία ο 26χρονος αστυνομικός της ΕΚΑΜ που κατάγεται από τη Λάρισα και τραυματίστηκε στο πόδι όταν άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών ο Μαριάν Κόλα.

Την Κυριακή υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί θεωρούσαν το τραύμα σοβαρό, αλλά αντιμετωπίσιμο, ενώ εξαρχής είχαν πει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευραγγειακές βλάβες.

Στο νοσοκομείο έφτασε ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Επίσης το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ενημέρωσε για τη συμπλοκή και το αποτέλεσμά της.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας είχε επικοινωνία με το νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να ενημερωθεί για την υγεία του τραυματισμένου αστυνομικού και να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση. Σε νέα επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε για την κατάσταση του τραυματία αστυνομικού.

Ερευνες γίνονται αυτή τη στιγμή και για το ποιος ενδεχομένως παρείχε συνδρομή, τροφή και κατάλυμα στους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Για την υπόθεση της επιχείρησης στο χωριό Βροσίνα θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με τους Γενικούς Επιθεωρητές Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις