Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερυμάνθεια: Ξεκινούν μέσα στο μήνα οι εργασίες για το νέο σχολικό συγκρότημα

Ερυμάνθεια: Ξεκινούν μέσα στο μήνα οι ερ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Μετά την υπογραφή της σύμβασης

Υπογράφτηκε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ του Δήμου Ερυμάνθου  και της Τεχνικής εταιρείας Ν. & Α. Παπαδάκης ΑΒΕΤΕ η σύμβαση  για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος της Τ.Κ. Ερυμάνθειας, προϋπολογισμού 4,7 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για την ανέγερση ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος  που θα στεγαστούν τα σχολεία της περιοχής, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, τα οποία μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 2008, συνεχίζουν ακόμη να στεγάζονται σε προκατασκευασμένους οικίσκους οι οποίοι είχαν διατεθεί τότε για προσωρινή λειτουργία των σχολείων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου  Θάνος Καρπής, η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την εξεύρεση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των σχολείων της Ερυμάνθειας.

Ξεκινώντας από μηδενική βάση, προχώρησε στη σύνταξη των αναγκαίων μελετών, εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, καθώς και στην αναζήτηση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου.

Η ένταξη του έργου  στο Περιφερειακό ΕΣΠΑ έγινε σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με τις αντίστοιχες της Περιφέρειας, η οποία μετά την υπογραφή σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης διαθέτει στο Δήμο μας τεχνικούς υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων για την επίβλεψη του έργου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση  οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν σε 24 μήνες.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου και των εκπροσώπων της εταιρείας, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Τεχνικών Έργων, Απόστολος  Βγενόπουλος και Λεωνίδας Γεωργαντόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ερυμάνθειας Ανδρέας Ταλαγάνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις