Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το θέμα του thebest.gr για την παραίτηση του βοηθού Επισκόπου στην Αιγιάλεια, προκαλεί θόρυβο

Το θέμα του thebest.gr για την παραίτηση...
Νασόπουλος Νάσος

Αμβρόσιος: Δική μου ήταν η επιλογή του προσώπου, δικό μου βέβαια είναι και το λάθος!

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Αιγιάλειας το θέμα που δημοσίευσε χθες το thebest.gr, για την παραιτηση του βοηθού Επισκόπου. Μάλιστα υπήρξαν κάποιοι που ενοχλήθηκαν με τον υπότιτλο του θέματος ο οποίος ανέφερε ότι τον βοηθό Εισκόπου "Δεν τον ήθελε ο Μητροπολίτης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων".

Βεβαίως, η επιλογή του τίτλου και του υποτίτλου είναι καθαρά θέμα δημοσιογραφικής αξιολόγησης. Και τι άραγε πρέπει να υποθέσεις όταν διαβάζεις την ανακοίνωση του ίδιου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Με την παραίτηση αυτή του Βοηθού μας μια πονεμένη για μένα ιστορία έφθασε στο τέρμα της! Οι οραματισμοί μου γκρεμίσθηκαν! Τα όνειρά μου αποδείχθηκαν "όνειρα θερινής νυκτός"! Πολλοί τώρα θα γελάσουν εις βάρος μου! Έσφαλα! Δική μου ήταν η επιλογή του προσώπου, δικό μου βέβαια είναι και το λάθος! Ίσως-ίσως, άθελά μου βέβαια, υπέβαλα σε ψυχική δοκιμασία και ένα σεμνό Κληρικό της Εκκλησίας μας, τον π. Προκόπιο Πετρίδη! Στήριξα ελπίδες σε ένα κληρικό και παλιό καλό φίλο και τελικά έπεσα έξω! Αυτή όμως είναι η ζωή! Ως άνθρωποι κάνουμε λάθη.

Ομολογώ το σφάλμα μου και παρακαλώ τον φιλάνθρωπο Θεό να με συγχωρήσει"; Τι συμπεραίνει εκ των παραπάνω ο κοινός νους; Ότι ο κ. Αμβρόσιος τον ήθελε; Όταν ομολογεί ότι "απέτυχε στην επιλογή του", τι συμπέρασμα προκύπτει; Τέλος πάντων, δεδομένο είναι ότι ο βοηθός παραιτήθηκε και ο Μητροπολίτης ζητάει συγχώρεση από τον φιλάνθρωπο Θεό, που τον επέλεξε.

Όπως κι αν ερμηνεύει κανείς τον υπότιτλο, η αλήθεια δεν αλλάζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις