Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθήλωσε τους Πατρινούς το εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα των Red Arrows στον ουρανό – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις επιδείξεις του σμήνος των αεροσκαφών

Καθήλωσε τους Πατρινούς το εξαιρετικά εν...

Ορατό από την Εγλυκάδα έως την Αγυιά, αλλά και μέχρι τη Ναύπακτο

18.31 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η φαντασμαγορική επίδειξη των Red Arrows που ξεσήκωσαν ευχάριστα το κοινό της Πάτρας και έκαναν όλους να στρεψουν το βλέμμα τους στον ουρανό. Μάλιστα η...χάρη τους έφτασε και μέχρι τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου πάνω από την οποία έκαναν έναν εντυπωσιακό σχηματισμό.

 

18.15 Θεαματική επίδειξη πραγματοποιούν αυτή την ώρα πάνω από τον μώλο Αγίου Νικολάου εννέα αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας, τα Κόκκινα Βέλη. Χωρισμένα σε διάφορους σχηματισμούς, παρουσιάζουν  το πρόγραμμά τους, ενώ με το «καπνό» που  αφήνουν στο πέρασμά τους, δημιουργούν διάφορα σχήματα (σημαίες, χταπόδια, ακόμα και καρδιές).

Ολα αυτά αποτελούν τμήμα του προγράμματός τους, που διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά.

Ο Δήμος Πατρέων με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ανέλαβε τη διοργάνωση της εντυπωσιακής αυτής αεροπορικής επίδειξης.

Τα Red Arrows είναι ορατά σχεδόν σε όλη την πόλη ενώ οι πολίτες σε διάφορες γειτονιές, όπως η Αγυιά, η Εγλυκάδα κλπ. έχουν βγει έξω και έχουν στρέψει το βλέμμα στον ουρανό. Πολλοί μάλιστα δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται και στην αρχή ξαφνιάστηκαν.

Τα Κόκκινα Βέλη της RAF, επιστρέφοντας στην Βρετανία, από την αεροπορική βάση της Κύπρου, όπου πέρασαν  ένα μεγάλο μέρος της φετινής τους εκπαίδευσης, θέλησαν να κάνουν μια στάση στη Δυτική Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και μια θεαματική διέλευση πάνω από την Πάτρα.

Ο σχηματισμός των Κόκκινων Βέλων της RAF αποτελείται από εννέα αεροσκάφη τα οποία συντονίζονται από τον αρχηγό των πιλότων που βρίσκεται στο έδαφος και τους δίνει οδηγίες για την κάθε άσκηση που θα πρέπει να εκτελέσουν, δίνοντάς τους ταυτόχρονα και τα σημεία που πρέπει να προσέξουν τόσο για την ακρίβεια της όσο και για την απόσταση που πρέπει να έχει το ένα από το άλλο σκάφος. Τα Κόκκινα Βέλη ιδρύθηκαν το 1964 από την RAF, σαν ένας καλός πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο εξωτερικό. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και τον καθρέφτη της Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε να εμπεδώνεται η φήμη της RAF ως μιας από τις ικανότερες πολεμικές αεροπορικές δυνάμεις παγκοσμίως. Πραγματοποιούν κάθε χρόνο δεκάδες επιδείξεις στη Βρετανία και το εξωτερικό και κάθε τους εμφάνιση την παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον χιλιάδες θεατών, που λατρεύουν τις αεροπορικές επιδείξεις για την ακρίβεια, την επικινδυνότητα αλλά και γιατί κάνουν την καρδιά τους να χτυπά δυνατά κάθε φορά που τα «Βέλη» επιδίδονται σε ακροβατικές ασκήσεις.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις