Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Κρατούμενοι σαν... σαρδέλες!

Πύργος: Κρατούμενοι σαν... σαρδέλες!

Τραγική η κατάσταση στα κρατητήρια

Το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, φέρνει στην επιφάνεια η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, για ακόμα μια φορά, καθώς ο αριθμός των κρατουμένων που παραμένουν εκεί – πολλοί και για πάνω από ένα μήνα – έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Όπως δήλωσε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος της Ένωσης, Ηλίας, ήδη στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ο αριθμός των κρατουμένων ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί, με την αύξηση να αγγίζει και το 30%. Δηλαδή, από τους 32 κρατούμενους που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, στην Α.Δ. Ηλείας, σήμερα μέσα στο χώρο αυτό βρίσκονται 42 κρατούμενοι τόσο διοικητικοί όσο και ποινικοί. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Παναγούλης είναι σημαντικό τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων να παραμένουν ελεύθερα έτσι ώστε οι συλληφθέντες που υπάρχουν από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα να μπορούν να διαχειριστούν κατάλληλα, μέσα στους χώρους των κρατητηρίων.

«Με την έλευσή του ο νέος Ταξίαρχος, εφάρμοσε την φρούρηση των κρατουμένων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ένα μέτρο πολύ σωστό, ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ένωσής μας, μας βρίσκει σύμφωνους και θέλουμε να επικροτήσουμε αυτή την κίνησή του. Από την άλλη όμως έχουν δημιουργηθεί προβλήματα γιατί, διοικητικοί κρατούμενοι κυρίως οι οποίοι βρίσκονται μεγάλο διάστημα ίσως και πέρα του ενάμιση μήνα στην Αστυνομική Διεύθυνση, έχουν προκαλέσει διάφορα προβλήματα στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης», σχολίασε ο κ. Παναγούλης.

Το πιο σημαντικό από τα προβλήματα που θέτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, είναι η ασφάλεια και η υγιεινή που δεν υπάρχει στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου. Και αυτό όχι μόνο για τους αστυνομικούς που φρουρούν τους χώρους αυτούς, αλλά και για τους ίδιους τους κρατούμενους που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα κελιά των κρατητηρίων. Εξάλλου πριν λίγους μήνες, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, όπως επεσήμανε ο κ. Παναγούλης, ήλθε σε επαφή με απολυμαντική εταιρεία, η οποία αφιλοκερδώς πραγματοποιεί απολυμάνσεις στα κρατητήρια του Α.Τ. Πύργου, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις μολύνσεων.

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Ένωση επειδή δεν υπάρχουν δαπάνες προκειμένου να καλύψει την υγιεινή και τη σωστή διαβίωση τόσο των κρατουμένων όσο και των αστυνομικών αλλά και των επισκεπτών πολιτών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, είχε έλθει σε επαφή με μια εταιρεία εδώ στον Πύργο απολυμαντική η οποία χωρίς να αμείβεται κάνει κάποιες απολυμάνσεις στο χώρο αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

«Ερωτηματικά δημιουργούνται», τόνισε ο Ηλίας Παναγούλης «για τη διαδικασία φρούρησης και για την ασφαλή φύλαξη των ατόμων αυτών. Έχουμε κάνει κάποιες επισημάνσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα και φοβόμαστε πως κάποια στιγμή μπορεί να έχουμε κάποιο άσχημο περιστατικό το οποίο θα βαρύνει τις πλάτες κυρίως των συγκεκριμένων αστυνομικών φρουρών», κατέληξε ενώ έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση απόδρασης από τα κρατητήρια του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα.

«Είδαμε και τις προηγούμενες ημέρες στο αστυνομικό κρατητήριο στην Αθήνα την απόδραση και προκειμένου να προλάβουμε τέτοια άσχημα περιστατικά στο μέλλον θέλουμε να δούμε ξανά αυτό το ζήτημα και να διαφυλάξουμε τους συναδέλφους μας», είπε ο κ. Παναγούλης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις