Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ινδία: Εσώρουχα που προστατεύουν από τους βιαστές!

Ινδία: Εσώρουχα που προστατεύουν από τους βιαστές!

Δείτε το βίντεο

Ο ομαδικός βιασμός της 23χρονης κοπέλας στο Νέο Δελχί τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία τελικώς υπέκυψε στα τραύματά της, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποκάλυψε διεθνώς το τεράστιο πρόβλημα της βίας κατά γυναικών στην Ινδία.


Τρεις φοιτητές σε πανεπιστήμιο της πόλης Τσενάι διοχέτευσαν την οργή τους στη δημιουργικότητα και κατασκεύασαν ένα εσώρουχο που προκαλεί ηλεκτροπληξία σε όποιον το αγγίξει.

Η Ρίμπι Τριπάθι, μια από τους τρεις εφευρέτες του «γκάτζετ», εξηγεί:
«Ο κόσμος έχει την απορία, τι γίνεται αν η ίδια η κοπέλα χτυπηθεί από το ρεύμα; Θέλω λοιπόν να πω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί έχουμε τοποθετήσει ένα μονωτικό υλικό που έρχεται σε επαφή με το σώμα και το προστατεύει. Άρα, θα υπάρχει μόνωση και το σώμα δεν θα παθαίνει ηλεκτροπληξία».

Στόχος των φοιτητών είναι το εσώρουχο να αποστέλλει ειδοποίηση στην αστυνομία και γι' αυτό το έχουν εξοπλίσει με GPS και Bluetooth.

«Αυτό τον καιρό είναι όλο και πιο δύσκολο για τις κοπέλες να κυκλοφορούν. Δεν είναι καθόλου ασφαλές. Ειδικά στο Τσενάι, στα τρένα και τα λεωφορεία, είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσουμε. Οπότε αυτή η καινοτομία μπορεί να βοηθήσει και ελπίζουμε πως θα είναι επιτυχημένη», λέει μια φοιτήτρια.

Μόλις η εφεύρεση τελειοποιηθεί και βρεθεί το κατάλληλο ύφασμα ώστε να μπορεί να πλένεται, οι τρεις φοιτητές είναι αποφασισμένοι να τη διαθέσουν στην αγορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις