Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τη "Μήδεια" θα παίξει το φετινό καλοκαίρι ο Γιώργος Κιμούλης

Τη "Μήδεια" θα παίξει το φετιν...

Σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου-Η παράσταση αναμένεται να έρθει και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας

Ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά «στοιχήματα» του ερχόμενου καλλιτεχνικού καλοκαιριού ακούγεται ότι θα είναι η παράσταση αρχαίου δράματος «Μήδεια» του Ευριπίδη που θα σκηνοθετήσει ο έμπειρος και βετεράνος θα λέγαμε πλέον του είδους, σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», το ρόλο της Μήδειας θα υποδυθεί άνδρας ηθοποιός στη συγκεκριμένη παράσταση. Πρόκειται για τον Γιώργο Κιμούλη ενώ στον αμιγώς ανδρικό θίασο θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Η παράσταση μάλιστα θα είναι μεταξύ των 7-8 που θα παιχθούν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2013.

Όπως είχε γράψει το σάιτ newpost.gr, οι πρώτες φήμες ήθελαν τον Γιάννη Στάνκογλου να κρατά το ρόλο του Ιάσονα, συνεργασία ωστόσο που δεν επιτεύχθηκε.

Εκτός από τον Γιώργο Κιμούλη που πέρυσι το καλοκαίρι υποδύθηκε ένα πιο σύγχρονο Δον Ζουάν σε έναν θίασο που τον πλαισίωναν μόνο γυναίκες, φέτος το καλοκαίρι άλλος ένας γνωστός και δημοφιλής ηθοποιός, ο βετεράνος Γιώργος Κωνσταντίνου θα ενσαρκώσει ένα γυναικείο ρόλο και δη την επαναστάτρια Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πέρυσι είχε υποδυθεί γυναικείο ρόλο σε παράσταση αρχαίου δράματος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αυτόν της Ιοκάστης, στο επιτυχημένο ανέβασμα του «Οιδίποδα Τύραννου» σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture