Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο- Η ανακοίνωση για τη διακομιδή του 15χρονου μαθητή

Με το κυβερνητικό  αεροσκάφος  στο Inter...

Η μεταφορά του δεκαπεντάχρονου Μανώλη απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης

Με το αεροσκάφος του Αντώνη Σαμαρά θα γίνει τελικά η διακομιδή του 15χρονου μαθητή στην Γερμανία, καθώς απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης. Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση: «Ο δεκαπεντάχρονος Μ. Β. θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν δύναται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή μου πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ' εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.

 

Η μεταφορά του δεκαπεντάχρονου Μανώλη απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Γι' αυτό το λόγο και θα πραγματοποιηθεί από το κυβερνητικό αεροσκάφος, κατόπιν επικοινωνίας μου με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά».

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μετά την παρέμβαση του Προέδρου του ΙΣΑ κου Γιώργου Πατούλη σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή, η οποία ήταν αφιερωμένη στοΝ 15χρονο Πατρινό μαθητή που έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένο κέντρο της Γερμανίας για να σωθεί, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαιρετίζει τη συγκινητική ανταπόκριση του ίδιου του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά που δίνει και την τελική τροπή στη ζωή του παιδιού, καθώς και των Αχαιών υφυπουργών κου Γιώργου Μαυραγάνη και κου Θεοδωρου Παπαθεοδώρου για το περιστατικό.

Ο άτυχος νεαρός που χρειαζόταν επείγον χειρουργείο, είχε πέσει θύμα της γραφειοκρατίας, που παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή.

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, τελικά ο νεαρός ασθενής θα διακομισθεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και ειδικές συνθήκες σταθεροποίησης της κατάστασής του ως τον τελικό προορισμό στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα είναι παρών για να στηρίξει όπου και όπως μπορεί το 15χρονο ασθενή, τόσο κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο όσο και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις