Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Αδέσποτοι σκύλοι κατασπάραξαν πρόβατα!

Αμαλιάδα: Αδέσποτοι σκύλοι κατασπάραξαν πρόβατα!

Περιπολίες τη νύχτα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Αμαλιάδα τα οποία, είτε κυκλοφορούν κατά μόνας είτε σε αγέλες, σκορπούν τον τρόμο, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί περιστατικά με σκύλους να κατασπαράζουν, κοτόπουλα, πρόβατα και κατσίκια, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα "Πατρίς" ο κ. Θεόδωρος Τριγωνίδης, το τελευταίο διήμερο αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και κατασπάραξαν δύο από τις προβατίνες του και δάγκωσαν μία ακόμη στο αυτί της, ενώ επίθεση έχει δεχθεί το κοπάδι γείτονά του, προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε κατσίκια, τα οποία έχουν χάσει μέλη του σώματός τους από την επιδρομή των σκύλων και ορισμένα ψυχορραγούν?

Περιπολίες τη νύχτα

Τα αδέσποτα σκυλιά κινούνται τις νυχτερινές ώρες, συνήθως σε αγέλες, και κάνουν μεγάλες ζημιές. Το περιστατικό που καταγγέλλει ο κ. Τριγωνίδης σημειώθηκε στην περιοχή Παπακαυκά και Ναυαρίνου και ο ίδιος αλλά και οι περίοικοι δεν κατέληξαν τυχαία στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σκύλους, αφού βρήκαν τα χνάρια τους στο έδαφος.

Μιλώντας στην εφημερίδα ?Πατρίς? ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά τα οποία κινούνται τη νύχτα και κάνουν ζημιές σε κοτόπουλα και σε ζώα. Εμένα, μου έφαγαν δύο προβατίνες και μία ακόμη την είχαν δαγκώσει και την επόμενη ημέρα έφαγαν τα κατσίκια του γείτονα, τα είχαν κάνει κομμάτια. Ανοίγουν τρύπες στους φράχτες και ότι κινείται το κυνηγούν».

Τόσο ο κ. Τριγωνίδης όσο και περίοικοι στην περιοχή που έχουν καταγραφεί τα περιστατικά, αναγκάζονται τα τελευταία βράδια και κάνουν περιπολίες για να προλάβουν τυχόν νέο συμβάν, ενώ προσπαθούν να πάρουν επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουν τα ζώα τους.

Ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και πέρα από τις επιδρομές σε άλλα ζώα, υπάρχει μεγάλος φόβος στους κατοίκους, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που περπατούν στο δρόμο και έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αδέσποτα σκυλιά, τα οποία ομολογουμένως δεν έχουν πάντοτε καλές διαθέσεις.

Οι δημότες ζητούν να ληφθούν μέτρα και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, πριν σημειωθούν και άλλα περιστατικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις