Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, επιτίθεται στον Χριστόφια

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, επιτ...

Δριμεία κριτική σε βάρος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δριμεία κριτική σε βάρος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στην «κομμουνιστική κουλτούρα του οποίου οφείλεται το ό,τι περιήλθαμε σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση», όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, άσκησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ.

Ο ίδιος επέρριψε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την «απαράδεκτη κατάσταση» στη οποία βρίσκεται σήμερα η Κύπρος, καθώς δεν έλαβε μέτρα κατά την έναρξη της κρίσης, και αντέδρασε με δυσαρέσκεια στις δικές του επισημάνσεις για το θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκρινε πως η Κύπρος χρειάζεται μια «θαρραλέα κυβέρνηση, η οποία θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κυπριακού λαού» και ο ίδιος πιστεύει ότι «ο Αναστασιάδης είναι ο μόνος, ο οποίος αυτή τη στιγμή μπορεί να υπηρετήσει το λαό και να ανταπεξέλθει με αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς την άποψη ότι είναι ο ισχυρότερος άνδρας στην Κύπρο, απάντησε πως η Εκκλησία είναι ο αρχαιότερος θεσμός εκεί, έχοντας ζωή άνω των 2.000 ετών, ενώ κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται.

Η παρούσα οικονομική κατάσταση στην Κύπρο δεν του προξενεί ανησυχίες, καθώς δεν είναι τόσο κακή όσο στην Ελλάδα, η οποία όπως θεωρεί «έχει καταρρεύσει σε όλους τους τομείς», ενώ στην Κύπρο έχουν καλές προοπτικές οι περισσότεροι κλάδοι, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, αλλά και πολλές εταιρείες «Off-Shore», οι οποίες «δόξα τω θεώ» προσελκύουν δισεκατομμύρια ευρώ και δημιουργούν θέσεις εργασίας, όπως είπε.

Παρατηρώντας πως ο κυπριακός λαός υπήρξε στο παρελθόν σπάταλος, σημειώνει ότι οι Κύπριοι μπορούν ωστόσο να ζήσουν και πολύ λιτά και μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, κάτι για το οποίο ο ίδιος είναι σίγουρος.

Σε σχέση με τις κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στην Κύπρο, ο κ. Χρυσόστομος επισημαίνει πως οι άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να παριστάνουν τους «άγιους», καθώς ξέπλυμα χρήματος υπάρχει παντού, σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία.

Ξέπλυμα χρήματος, μεγάλων διαστάσεων, υπάρχει αλλού και αυτό που γίνεται στην Κύπρο είναι μόνον «ψίχουλα» και «αν έχετε ερωτήσεις στο θέμα μαύρο χρήμα και ξέπλυμα χρήματος, ρωτήστε καλύτερα τον [υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας] κ. [Βόλφγκανγκ] Σόιμπλε», λέει χαρακτηριστικά στον ανταποκριτή της εφημερίδας.

Ο ίδιος ανάγει τις κατηγορίες, που διατυπώνονται κατά της Κύπρου, στο ότι οι Ευρωπαίοι εκτιμά πως θέλουν να καταστρέψουν τον τραπεζικό της τομέα και υφαρπάξουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, όμως «εμείς, η Εκκλησία, δεν θα το επιτρέψουμε».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις