Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαϊκή Συνέλευση χθες στην Αιγείρα για τον "Καλλικράτη"

Λαϊκή Συνέλευση χθες στην Αιγείρα για το...
Ρουμελιώτη Πέπη

Τρίτη κατά σειρά συνέλευση

Η τρίτη κατά σειρά Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, μετά τις Λαϊκές Συνελεύσεις στην Ακράτα και το Διακοπτό, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αιγείρα με θέμα το χωροταξικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την Αιγιάλεια. Η Λαϊκή Συνέλευση ομόφωνα κατήγγειλε για μία ακόμη φορά, την πολιτική της Κυβέρνησης στο χωροταξικό σχεδιασμό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την υπαναχώρησή της από την αρχική της πρόταση για τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας αλλά και την αδιαλλαξία που επιδεικνύει κατά τις πρόσφατες επαφές με εκπροσώπους της Ανατολικής Αιγιάλειας.

Η Λαϊκή Συνέλευση  θεωρεί "τη στάση της Κυβέρνησης κατά τη λεγόμενη «διαβούλευση» ΕΜΠΑΙΓΜΟ των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, η οποία δεν έλαβε καθόλου υπόψη της τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού, ούτε όμως και την πρόταση της ΚΕΔΚΕ για την ανάγκη δημιουργίας Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας".

Η Λαϊκή Συνέλευση  αποφάσισε ομόφωνα:

1).  Να στείλει ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για να διορθωθεί η αδικία σε βάρος της Ανατολικής Αιγιάλειας.

2). Να εξουσιοδοτήσει την Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε κατά την πρώτη Λαϊκή Συνέλευση της Ακράτας, να προχωρήσει στην οργάνωση ακόμα εντονότερων μορφών διαμαρτυρίας και αγώνα.

Η Συνέλευση καταδικάζει τη συμπεριφορά των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του Νομού Αχαΐας και ιδιαίτερα εκείνων που συστηματικά περιφρονούν τη θέληση των κοινωνιών και συμπεριφέρονται με τρόπο απαξιωτικό για τους δημότες της Ανατολικής Αιγιάλειας. Καλεί δε για μία ύστατη φορά όλους τους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας, να πάρουν δημόσια θέση για το χωροταξικό του Νομού Αχαΐας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και της ΚΕΔΚΕ.

Η Συνέλευση θεωρεί την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της υπεύθυνους για το διχασμό των κοινωνιών της Αιγιάλειας και αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να συνυπάρξουν δύο βαθιά διχασμένες κοινωνίες σε έναν ενιαίο Δήμο.

Τέλος, καλεί την Κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου περί Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή, να υιοθετήσει όλες τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για το χωροταξικό όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή από τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Τζανακούλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις