Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Ρημάζουν τους ελαιώνες της Αχαΐας - Αρπάζουν σακιά με ελιές - Μπουκάρουν σε αποθήκες και κλέβουν λάδι

Αχαΐα:Ρημάζουν τους ελαιώνες της Αχαΐας ...

Ελλιπής η αστυνομική δύναμη στην περιφέρεια του νομού

Αρκετά είναι τα κρούσματα κλοπής ακόμα και στους ελαιώνες. Επίτήδειοι αρπάζουν, αυτή την περίοδο της συγκομιδής ελαιοκάρπου, τσουβάλια με ελιές, που είναι έτοιμα για το ελαιοτριβείο.

Ιδιοκτήτες ελαιώνων φοβούνται πλέον να αφήσουν τα σακιά με τις ελιές στα χωράφια τους μετά τη συγκομιδή, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις, να φυλάνε "σκοπιά" για να αποτρέψουν τους επιτήδειους.

Το πρόβλημα εντείνεται και λόγω της έλλειψης αστυνομικής δύναμης που είναι πιο έντονη στην περιφέρεια του νομού, όπως παραδείγματος χάριν στη Δυτική Αχαΐα.

Οι αγρότες μαζεύουν τις ελιές με την ψυχή στο στόμα, πριν "πέσει"  η νύχτα, προκειμένου να προλάβουν να μεταφέρουν τα τσουβάλια στο ελαιοτριβείο.

Ωστόσο κάποιο δεν αρκούνται μόνο στον καρπό, αλλά περιμένουν να βγει το λάδι της χρονιάς και εν συνεχεία "σηκώνουν" από τις αποθήκες δοχεία με λάδι.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι οικογένειες της δυτικής Αχαΐας περιμένουν να μαζέψουν το λάδι της χρονιάς για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά και να πουλήσουν μέρος του, ούτως ώστε να βγάλουν λίγα χρήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις