Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Αίτημα της Περιφέρειας υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής

Δυτική Ελλάδα: Αίτημα της Περιφέρειας υπ...

Για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου

Καρπούς φαίνεται να αποδίδει η πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη δημιουργία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου. Για την ακρίβεια, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, κάλεσε με απόφασή του την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) να «παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου πριν από το τέλος του 2014».

Σημειώνεται ότι το αίτημα για τη συγκρότηση της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, αποτελεί βασικό πυλώνα στην αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είχε ήδη απευθύνει, τον περασμένο Οκτώβριο, σχετική επιστολή προς όλες τις εμπλεκόμενες Περιφέρειες, στην τελευταία γενική συνέλευση της CPMR (Διάσκεψη των Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης).

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια διάσκεψη την πρόταση για τη σύσταση της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, είχε υποστηρίξει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ως αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα της CPMR με το οποίο ζητούνταν η σύσταση της Μακροπεριφέρειας.

Ωστόσο, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής η σύσταση της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου αποτελεί ορατό στόχο, γεγονός που μπορεί να διανοίξει κρίσιμα αναπτυξιακά πεδία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργούν και μάλιστα με σημαντικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες η Μακροπεριφέρειες της Βαλτικής και του Δούναβη, ενώ η Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου θα είναι η τρίτη που θα συσταθεί.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις