Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με το πετρέλαιο στα ύψη καίμε ό,τι βρούμε... - Καθημερινό φαινόμενο οι φωτιές που ξεκινούν από σόμπες - Επί ποδός η Πυροσβεστική

Πάτρα: Με το πετρέλαιο στα ύψη καίμε ό,τ...

Δύο περιστατικά σήμερα, ευτυχώς χωρίς συνέπειες

Τα χειρότερα απεύχονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας, με αυτά που βλέπουν τα μάτια τους, σχεδόν κάθε βράδυ με τις φωτιές στις καμινάδες από τζάκια και σόμπες. Τα περιστατικά είναι σχεδόν ρουτίνα, με την Πυροσβεστική να δέχεται μία, δυο και τρεις κλήσεις από την ώρα που πέφτει η νύχτα και το κρύο είναι αισθητό, για να σβήσει ή να ελέγξει καμινάδες και μπουριά σπιτιών που έχουν πάρει φωτιά.

Μόνο σήμερα, μέχρι ώρας, οι πυροσβέστες έχουν επέμβει, ευτυχώς διαπιστωτικά, σε δυο συμβάντα.

Βασικό αίτιο η οικονομική κρίση που γεννά η Μνημονιακή πολιτική, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, γεγονός που αναγκάζει τους περισσότερους να στραφούν στις ξυλόσομπες και τα τζάκια για να ζεσταθούν.

Οι φωτιές βέβαια δεν οφείλονται στα καυσόξυλα, αλλά στο γεγονός ότι ορισμένοι, λόγω οικονομικής αδυναμίας, «καίνε ό,τι βρουν» για να ζεσταθούν: Τάβλες, παλιά έπιπλα, παλέτες, ξύλα με βερνίκια και τοξικά χρώματα και ό,τι άλλο βάλει ο νους ανθρώπου.

Η καύση τους όμως, εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική υγεία των ανθρώπων, από τις αναθυμιάσεις και τις τοξικές ουσίες που αναδύονται.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη αιτία καθώς αρκετές καμινάδες δεν είναι καθαρισμένες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις