Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θάνος Μικρούτσικος: "Δεν πρέπει να πάψουμε να αντιστεκόμαστε και να ονειρευόμαστε"

Θάνος Μικρούτσικος: "Δεν πρέπει να ...

Ο σπουδαίος συνθέτης παρουσίασε τα διαχρονικά και πάντοτε συγκινητικά κομμάτια του "Σταυρού του Νότου" σε ποίηση Νίκου Καββαδία

Καλεσμένος στην εκπομπή «Έχει Γούστο» της Μπήλιως Τσουκαλά στη ΝΕΤ ήταν χθες Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα ο Πατρινός συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

Στη διάρκεια της ωραίας εκπομπής έγινε ένα αφιέρωμα στη δημιουργική μουσική πορεία του Θάνου Μικρούτσικου, από το πολιτικό τραγούδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία και τα λαϊκά του τραγούδια.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές της εκπομπής ήταν όταν ο Θάνος Μικρούτσικος με αφορμή τα τραγούδια του «Σταυρού του Νότου» σε ποίηση Καββαδία, τόνισε ότι τα τραγούδια αυτά που από το 1979 που πρωτοκυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα, έχουν αποδειχθεί διαχρονικά και ιδιαίτερα αγαπημένα του κοινού, έχουν μία απίστευτη επικαρότητα σήμερα.

"Το μήνυμα της ποίησης του Καββαδία είναι ακριβώς αυτό, ότι δεν πρέπει να σταματάμε να αντιστεκόμαστε και το σημαντικότερο να κυνηγάμε τα όνειρα μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνθέτης.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, αναφέρθηκε επίσης στην οικογένεια και τους φίλους του, στην γενέτειρα του, την Πάτρα (βρέθηκε τελευταία φορά στο Αρχαίο Ωδείο τον περασμένο Αύγουστο μαζί με την Μαρία Φαραντούρη και τον Γιάννη Κούτρα) ενώ αναφέρθηκε και στις πρώτες ιδεολογικές του αναζητήσεις.

Στο πλατό της εκπομπής ο Θάνος Μικρούτσικος είχε μαζί του, τους συνεργάτες του, την τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου, τον ερμηνευτή Κώστα Θωμαίδη, τον Θύμιο Παπαδόπουλο στο σαξόφωνο και τη νέα τραγουδίστρια Άννα Λινάρδου.

Την παρέα συμπλήρωσε ο στενός του φίλος και συνεργάτης Οδυσσέας Ιωάννου.

Να σημειωθεί ότι μαζί με την Ρίτα Αντωνοπούλου περιοδεύει τον φετινό χειμώνα στην ελληνική περιφέρεια και στις 24 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν στο γειτονικό Κατάκολο στο νομό Ηλείας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture