Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρία Κανελλοπουλου: Ο κ. Δένδιας αναθέτει σε παρακρατικούς την αστυνόμευση της Πάτρας;

Μαρία Κανελλοπουλου: Ο κ. Δένδιας αναθέτ...

"Η σιγή θα σημάνει εγκληματική συνενοχή"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την απάντηση που της έδωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης σε σχετική ερώτηση που του είχε καταθέσει, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου καταγγέλλει τα εξής:

"Στις 17-10-2012, κατέθεσα από κοινού με τη Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ερώτηση στη Βουλή με τίτλο «Συμμετοχή δημοτικού υπαλλήλου, φερόμενου ως μέλους ακροδεξιάς οργάνωσης, σε επιχείρηση σύλληψης μεταναστών στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Ξένιος Δίας’ στην Πάτρα», απευθύνοντάς την στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια.

Αφορμή της ερώτησής μας ήταν το δημοσίευμα του ιστολογίου Ergasianews στις 3 Οκτωβρίου 2012, το οποίο περιείχε την είδηση ότι δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Πατρέων πήρε μέρος σε συλλήψεις μεταναστών που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Δίας» στην Πάτρα.

Το δημοσίευμα περιείχε φωτογραφικό υλικό, όπου ο εν λόγω εικονίζεται δίπλα σε ένστολο αστυνομικό να συλλαμβάνει ανήλικο αλλοδαπό. Σε άλλες φωτογραφίες που παρατίθενται, ο εν λόγω βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους μετανάστες και αστυνομικούς εν ώρα σύλληψης, ενώ σε μία από αυτές, ο ίδιος εμφανίζεται να σκοπεύει με κυνηγετικό όπλο εντός σπιτιού. Σημειωτέον ότι το δημοσίευμα και το φωτογραφικό υλικό αναπαρήγαγαν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις του «Βήματος», της ''Lifo''.

Στην απάντησή του (9-11-2012) ο κ. Δένδιας όχι απλά ''βγάζει λάδι'' το εν λόγω άτομο, αλλά αναδεικνύει με πανηγυρικό τρόπο τη δράση του, σχεδόν ευχαριστώντας τον που υποκαθιστά της διωκτικές αρχές στην πόλη της Πάτρας. Στις φωτογραφίες, η Αστυνομία φαίνεται να υποδέχεται...ενθουσιωδώς την ''συνδρομή'' του εν λόγω υπαλλήλου, ο οποίος επίσης εξευτελίζει του ''κρατούμενούς'' του εκθέτοντάς τους σαν θηράματα.

Ο κ. Δένδιας μπορεί να φανταστεί όσες ιστορίες θέλει για να κουκουλώσει την άτυπη ανάθεση του διωκτικού έργου σε τραμπούκους ιδιώτες. Ωστόσο δεν μπορεί πια να κλείσει τα μάτια κανενός μπροστά στην οργανωμένη πια υπόθαλψη που επιφυλάσσει σε κάθε λογής φασιστικές συμπεριφορές είτε εντός είτε στις παρυφές του Αστυνομικού Σώματος.

Καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Δημαρά αλλά και τους εκπροσώπους των δημοκρατικών αστυνομικών να πάρουν άμεσα θέση. Η σιγή θα σημάνει εγκληματική συνενοχή."


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις