Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολίτες Εν Δράσει και της Κοινο_Τοπία συγκέντρωσαν χρήματα για υποσιτιζόμενους μαθητές

Πάτρα: Πολίτες  Εν Δράσει και της Κοινο_...

Χρήματα προσέφεραν 35 μέλη των συλλόγων

Άλλη μια παρέμβαση των Πολιτών Εν Δράσει και της Κοινο_Τοπίας ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση του ποσού των 610 ευρώ, ως συμβολή στην εξασφάλιση του καθημερινού κολατσιού υποσιτιζόμενων μαθητών και μαθητριών σε σχολεία της Πάτρας.

Με τη δράση αυτή, τα μέλη των συλλόγων Πολίτες Εν Δράσει και Κοινο_Τοπία ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταμάτη Αλαχιώτη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, για την καθημερινή προσφορά ενός σάντουιτς ή μιας τυρόπιτας, αξίας 1 ευρώ, από τα κυλικεία των σχολείων σε καθένα από τα υποσιτιζόμενα παιδιά, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Η παρέμβαση αυτή με το συμβολικό χαρακτήρα είναι σε συνέχεια άλλων κοινωνικών δράσεων του συλλόγου όπως για άπορες οικογένειες, για τους κρατούμενους των φυλακών Αγ. Στεφάνου, για παιδιά Roma, για πυρόπληκτους και γενικά για ομάδες που βρίσκονται σε αδυναμία επιβίωσης με αξιοπρέπεια.

Χρήματα προσέφεραν 35 μέλη των συλλόγων, τα ονόματα των οποίων παρατίθενται αλφαβητικά: Ασλανίδη Πηνελόπη, Βάθη Παναγιώτα, Βελλοπούλου Αναστασία, Βελλοπούλου Φωτεινή, Βουκελάτου Όλγα, Γιακουμέλος Θεόδωρος, Γουρζή Ευαγγελία, Δημοπούλου Ελένη, Θωμάς Δημήτρης, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Σωματείο Εργαζομένων), ΙΟΝΙΟΝ Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, Ιωάννου Ντιάνα, Καλαχάνη Αδαμαντία, Κάνιστρα Μαρία, Καρατράντου Ανθή, Κάργα Μαίρη, Καρνάρου Κατερίνα, Κρίσταν Μανταλένα, Λέζου Γεωργία, Λυμπερτάδου Λαμπρινή, Μαρμάρα Μαίρη, Μαρτίνη Βάσω, Μαυροειδή Χρυσάνθη, Μπούσια Φωφώ, Παπαθανασόπουλος Γιώργος, Πετροπούλου Βρισηίς, Ρηγοπούλου Φανή, Ρωμανού Σπυριδούλα, Σκούρα Πολυξένη, Στεφανοπούλου Μαρία, Στεφάτου Γωγώ, Στυλιανέα Ευτυχία, Τζόλα Ειρήνη, Φτερνιάτη Ολυμπία και Χασαποπούλου Καίτη.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν παρέδωσαν στον κ. Αλαχιώτη οι Βάσω Μαρτίνη και Γιώτα Βάθη προκειμένου να διατεθούν, μέσω της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε επιλεγμένες σχολικές μονάδες, οι διευθυντές των οποίων έχουν απευθυνθεί στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης ο αριθμός των υποσιτιζόμενων μαθητών σε σχολεία της Πάτρας είναι συνεχώς αυξανόμενος.

Πιστεύοντας ότι ο καθένας πρέπει να βάζει το λιθαράκι του για τη δημιουργία κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα σήμερα που συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες, ο Τομέας Ανθρωπιστικών Δράσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των συλλόγων προετοιμάζει νέες παρεμβάσεις τις οποίες σύντομα θα κοινοποιήσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις