Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οδοιπορικό του "Χαμόγελου του Παιδιού" γα την παιδική κακοποίηση

Οδοιπορικό του "Χαμόγελου του Παιδι...

Θα καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία

Ως γνωστόν η 19η Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης του παιδιού. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από οργανισμούς πολλών χωρών, Ευρωπαϊκών και μη, προκειμένου να δοθεί περισσότερη σημασία στο γεγονός ‘ότι όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα είναι θύματα μιας απίστευτης βίας από τους ενήλικες. Πάνω από 128 οργανισμούς σε περισσότερες από 50 χώρες – ανάμεσά τους και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για να συμμετάσχουν σε μια διεθνή «συμμαχία» που σκοπό έχει την την διαμόρφωση ενός κλίματος πρόληψης, την οργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο ενημερωτικών συναντήσεων και την προώθηση κανονισμών ασφαλείας που θα διέπουν τη χρήση του internet.


Η επιλογή της 19ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης, δεν είναι τυχαία. Έγινε για να συνδυαστεί με την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου . Τα δικαιώματα του παιδιού περιγράφονται με σαφήνεια στην ομώνυμη συνθήκη του Ο.Η.Ε. την οποία έχει υπογράψει και η Ελλάδα.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θεωρεί ότι κάθε μέρα πρέπει να προστατεύονται τα παιδιά και να αναγνωρίζονται τα δικαιώματά τους. Επιθυμεί όμως να κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή την ημέρα, καθώς συμπίπτει και με τις ημέρες του ποδηλατικού Μαραθωνίου που έχει διοργανώσει ο Σύλλογός μας και ο οποίος ήδη ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου από την Αλεξανδρούπολη και θα καταλήξει στις 25 Νοεμβρίου το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία, με στόχο την ενημέρωση του κόσμου και κυρίως των παιδιών για τα δικαιώματά τους και την εξεύρεση πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση κάθε λογής προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά.


Σε όλες αυτέ τις ημέρες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα εφιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης νέας πολιτικής και νέου τρόπου προσέγγισης του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης, τόσο από το κράτος, όσο και από τους ίδιους τους πολίτες.


Η προσπάθεια αυτή στοχεύει να κινητοποιήσει τις αρχές, τους γονείς τα παιδιά και τους νέους κάθε περιοχής. Θα έχει την μορφή ποδηλατικού Μαραθωνίου που θα διασχίσει όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αρχαία Ολυμπία. Θα είναι μια εκστρατεία με πολυδιάστατο χαρακτήρα. Θα ενημερώνει για τα δικαιώματα των παιδιών, θα καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα πληροφορεί τον κόσμο για το έργο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου και θα διοργανώσει κίνηση ενίσχυσης των παιδιών που έχουν ανάγκη, με συλλογή τροφίμων και σχολικών ειδών και συγκέντρωση χρημάτων από τις πόλεις που θα περνάει.


Η ομάδα του Συλλόγου αποτελείται από δώδεκα άτομα. Πέντε (5) ποδηλάτες , πρωταθλητές ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με την ποδηλασία, μια κινητή ιατρική μονάδα, που θα συνοδεύει την αποστολή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας και ένα φορτηγό για την συγκέντρωση των ειδών υποστήριξης των παιδιών. Σε όλη την διάρκεια θα έχει την υποστήριξη των Μ.Μ.Ε.


Για την υλοποίηση αυτής της μεγάλης προσπάθειας που ήδη άρχισε, χρειαζόμαστε την συνδρομή όλων, τόσο για κάποιες πρακτικές ανάγκες όσο κυρίως, για την συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κόσμου και των παιδιών. 

Αυτό μπορεί να συμβεί:


- Με την ενημέρωση των σχολείων της περιοχής, προκειμένου όλα τα παιδιά να γνωρίζουν για την επίσκεψη της ομάδας του Συλλόγου και να προετοιμαστούν για αυτήν με την συλλογή ειδών και την ενίσχυση των παιδιών, ή και με κάποιο άλλο τρόπο αν επιθυμούν.


- Με την κινητοποίηση των τοπικών φορέων, η υποστήριξη των οποίων είναι ζωτική για την επιτυχία της προσπάθειάς μας, ενίσχυσης και ενημέρωσης.


Από την εκστρατεία αυτή θα προκύψουν μια σειρά σκέψεων και ιδεών, θα καταγραφούν τα υπάρχοντα προβλήματα στο βαθμό που αυτό είναι διυνατόν και θα ακουστούν απόψεις και προτάσεις σχετικές με τα δικαιώματα των παιδιών και προάσπισή τους. Τα στοιχεία αυτά θα συγκεντρωθούν και θα χρησιμοποιηθούν σε επαφές και συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό την χάραξη νέας πολιτικήςσε τέτοια θέματα, την συμπλήρωση και την αναπροσαρμογή νόμων, την αλλαγή νοοτροπίας και αντιμετώπισης των παιδιών, πρώτα στην Ελλάδα και αργότερα, σε συνεργασία με άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις και στην Ευρώπη.


Ελπίζουμε ότι στην προσπάθειά μας αυτή θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας, με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό, και με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις