Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Χρυσές" δουλειές κάνουν καφετζούδες, χαρτομάντες, μελλοντολόγοι και "πνευματικοί" - Η "ταρίφα" καθορίζεται... κατά περίπτωση

Πάτρα: "Χρυσές" δουλειές κάνου...

Ανάλογα με τον πελάτη συνήθως το κόστος της κάθε "συνεδρίας"

Θα βρω δουλειά; Θα παντρευτώ σύντομα; Θα γυρίσει ο πρώην μου; Τι θα γίνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω; Πώς θα εξελιχθεί η σχέση μου με τον σύντροφό μου; Πώς θα κερδίσω τη δίκη; Θα πάει καλά η δουλειά που σχεδιάζω;

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτουν μαζικά προς καφετζούδες, χαρτομάντες, αστρολόγους, μελλοντολόγους και πάσης φύσεως «πνευματικούς», δεκάδες συμπολίτες μας. Η «τέχνη» της πρόβλεψης του αύριο «ανθεί» στην Πάτρα του 2012 παρά την οικονομική κρίση.

Οι «επιτήδειοι» που προφασίζονται ότι μπορούν να δουν το μέλλον, όχι μόνο δεν μειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, αλλά αντιθέτως ξεπετάγονται πλέον σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Μια απλή έρευνα του thebest δείχνει ότι τουλάχιστον τρία «μέντιουμ» από την Πάτρα είναι καταχωρημένα στον Χρυσό Οδηγό, ενώ δεκάδες άλλοι «διαφημίζουν» τις «επιτυχίες» τους από στόμα σε στόμα μέσω των ικανοποιημένων πελατών τους.

Υπόσχονται απαντήσεις σε κάθε οικογενειακό, προσωπικό ή οικονομικό πρόβλημα, ενώ πλέον η δράση τους έχει επεκταθεί και στο διαδίκτυο από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ αγοράσουν εκπτωτικά κουπόνια για μια «συνεδρία».

Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις οι τιμές ξεκινούν από περίπου 20 ευρώ και φθάνουν ή και ξεπερνούν τα 70 ευρώ. Όταν όμως το ραντεβού κλείνεται σε πιο προσωπικό επίπεδο, μέσω κάποιου γνωστού, τα πράγματα είναι πιο συγκεχυμένα και το αντίτιμο καθορίζεται κατά περίπτωση. Με άλλα λόγια όσο πιο ευάλωτο και ευκολόπιστο είναι το «θύμα»-πελάτης, τόσο μεγαλύτερο είναι και το κόστος.

Υπάρχουν «πνευματικοί» που για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ζητούν περί τα 50 ευρώ την επίσκεψη, ενώ χαρτορίχτρες και καφετζούδες μπορεί να πάρουν 100 ευρώ ή και πολλά περισσότερα, εάν διαπιστώσουν ότι ο ενδιαφερόμενος είναι πρόθυμος να ξοδέψει χρήματα αρκεί να πάρει τις απαντήσεις που θέλει.

Οι δουλείες μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνε αρκετά καλά στην Πάτρα με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι που δεν είχαν μέχρι πρόσφατα καμία σχέση με το χώρο, ν’ αναζητούν εκεί τώρα τον γρήγορο πλουτισμό «πουλώντας» τις «ικανότητές» τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις