Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο συγγραφέας Τόρστεν Μπουχστάινερ στο θέατρο Λιθογραφείον

Πάτρα: Ο συγγραφέας Τόρστεν Μπουχστάινερ...

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Λιθογραφείον, μετά την παράσταση, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό

Το θέατρο Λιθογραφείον, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Πατρών και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου υποδέχονται  στην Πάτρα το Γερμανό συγγραφέα Τόρστεν Μπουχστάινερ (Torsten Buchsteiner) με αφορμή την παράσταση «57 ώρες» που βασίζεται στο έργο Νορντόστ του ίδιου και παίζεται στο θέατρο Λιθογραφείον.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Λιθογραφείον, μετά την παράσταση, ο συγγραφέας  θα συνομιλήσει με το κοινό, τόσο για το ίδιο το έργο και πώς προσέγγισε μια αληθινή ιστορία με τόσες πολιτικές προεκτάσεις, όσο και γενικότερα για το θέατρο και την προσωπική του θεατρική γραφή. Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου το απόγευμα, θα γίνει μία παράσταση ειδικά για τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και τους αποφοίτους μέλη του Συλλόγου, και θα ακολουθήσει εργαστήριο μαζί τους με θέμα την θεατρική γραφή  που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Το βράδυ,  της ίδιας ημέρας αμέσως μετά την παράσταση ο συγγραφέας θα βρίσκεται στο φουαγιέ του θεάτρου  πρόθυμος να ανταλλάξει απόψεις με τους θεατές σε ένα χαλαρό κλίμα.

Η συζήτηση  είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ανεξαρτήτως αν παρακολουθήσουν την παράσταση την ίδια μέρα και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την παράσταση, γύρω στις 22:30

Ο Μπουχστάινερ γεννήθηκε το 1964 στο Αμβούργο. Σπούδασε θέατρο και παραστατικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 2001 γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο «Παίκτες». Ακολουθούν το Πεθαίνοντας στη Γερμανία και Τάνγκο Σόλο. Το 2005 γράφει το Νορντόστ.

Στο Νορντόστ ο συγγραφέας δραματοποιεί την εισβολή των Τσετσένων αυτονομιστών σε θέατρο της Μόσχας που είχε γίνει το 2002. Με μια μυθοπλασία δένει τα αληθινά γεγονότα όπως αποτυπώθηκαν σε μαρτυρίες ομήρων αλλά και στον Τύπο των ημερών. Η ιδιαιτερότητα του έργου είναι πως περιγράφει την ιστορία από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες βάζοντας τρεις γυναίκες να μιλούν.

Η παράσταση «57 ώρες» παίζεται Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 στον Πάνω Χώρο του Λιθογραφείου και το εισιτήριο κοστίζει 8€

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Μαρία Καλλιαμβάκου

Δραματουργία: Έλενα Αλεξανδράκη

Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή

Φωτογραφίες: Γιάννης Βλασταράς

Βίντεο: Χλόη Αντωνοπούλου

Σχεδιασμός εντύπων: PAPERLAND EUROPE SA

Ηχογραφήσεις: Δίηχο

Εκτύπωση: Παναγιωτόπουλος / tipografio.gr

Παίζουν: Ιωάννα Κανελλοπούλου, Τζούλια Ροδοπούλου, Μαρία Καλλιαμβάκου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture