Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Εικονο-Ποίηση" στο ιστορικό οινοποιείο της Αχάια Κλάους

"Εικονο-Ποίηση" στο ιστορικό ο...

Το Σάββατο 15 Μαΐου

Ο Ορίζοντας Γεγονότων Πολιτισμού παρουσιάζει 50 εικαστικούς και ποιητές στο ιστορικό οινοποιείο της Αχάια Κλάους στην Πάτρα.
Η έκθεση με τον τίτλο "ΕΙΚΟΝΟ-ΠΟΙΗΣΗ" εγκαινιάζεται το Σάββατο 15 Μαΐου 2010, ώρα 18:00 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Μαΐου 2010 (καθημερινά 10:00 με 18:00). Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος "Αέρα Πατέρα" στην Ποικίλη Στοά (Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης) την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, ώρα 22:00.

Ο Ορίζοντας Γεγονότων Πολιτισμού (http://orizontasgegonotwn.blogspot.com) είναι μια φιλική σύμπραξη καλλιτεχνών και δημιουργών που ενεργοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολλούς τομείς. Παράλληλα με τον Ορίζοντα Γεγονότων Πολιτισμού δραστηριοποιείται και το σχήμα Αέρα Πατέρα.

Οι Αέρα Πατέρα (http://www.myspace.com/aerapatera) είναι μια μουσική-υποθετική-κοινωνική κολεκτίβα με ιστορία που κρατάει από το 1989. Από την αρχή μέχρι τώρα (και στο άπειρο) έχουν παίξει, οργανώσει και συμμετάσχει σε αμέτρητα live και δρώμενα. Το σχήμα αποτελείται από διαρκώς ανανεώσιμους μουσικούς που συνεχίζουν με αμείωτη ορμή και ακόμα πιστεύουν πως Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ….

Η έκθεση ΕΙΚΟΝΟ-ΠΟΙΗΣΗ εμπνέεται από το πνεύμα, γι’ αυτό και διοργανώνεται αυτή τη φορά σε ένα χώρο οινο-πνεύματος, στην Αχάια Κλάους. Με αφορμή ένα έργο ποίησης, οι καλλιτέχνες δημιουργούν εικαστικό έργο.
«Εν αρχή ην ο λόγος. Υπάρχοντας από πριν στην αμορφία, δια μέσου των πραγμάτων, δίνοντας σχήμα και έκφραση και κίνηση στις ιδέες από το υλικό των οποίων είμαστε φτιαγμένοι. Εν αρχή ο λόγος και το τέλος των έργων, δηλαδή η ολοκλήρωση είναι η εύρεση του λόγου. Η έκθεση ΕΙΚΟΝΟ-ΠΟΙΗΣΗ προσπαθεί να αναπαραστήσει αυτή τη διαδρομή νοηματοδότησης και έμπνευσης με εικαστικά έργα που εμπνέονται από κείμενα λογοτεχνίας».

Αναλυτικά οι καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν έργα τους στην έκθεση ΕΙΚΟΝΟ-ΠΟΙΗΣΗ είναι: Άγγελος Σπάρταλης, Aλέκος Σταματόπουλος, Αλέξης Δάρας, Ανδρέας Παγουλάτος, Ανδρό, Άννα Δημητρίου, Αντωνία Θωμοπούλου, Βανέσα Ρωμαίου, Βασιλική Σοφρά, Γιάννα Γεωργιάδη, Γιάννης Κοψίνης, Γιάννης Ντέλλας, Γιάννης Σκαρλάτος, Γιάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Γιώργος Χουρχούλης, D.D. Fadul, Έλενα Προδρομίδου, Ελένη Γούναρη, Ελένη Πολυχρονάτου, Ελένη Σπανούδη, Eno Shkodrani, Ευγενία Καραμούζη, Ηλίας Αηδονίδης, Θάλεια Ξένου – Ξενάκη, Ιωάννα Χατζηπανηγύρη, Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Κίμων Αξαόπουλος, Κωνσταντίνα Παπακώστα, Κώστας Πλέσσας, Κωστής, Κωστής Δάρρας, Λίτσα Μουσούλη, Μαρία Αποστολοπούλου, Μαρία Βλαχοπούλου, Μαρία Καραλουκά, Μαρία Κοκκίνου, Μαριλένα Ζολώτα, Μαρίλη Ζαρκάδα, Μάριος Πασχάλης, Μίκα Συμβουλίδου, Μιχαήλ Μήτρας, Νίκος Πρέσσας, Ράνια Καραμούζη, Σοφία Κοψίδου, Σοφία Σιδηροπούλου, Στέλλα Παπαθανασίου, Τζίμης Ευθυμίου, Τζούλη Αθανασάκη, Φροσίνη Μουκουβίνα, Φωτεινή Καλαβεσίου – Τζουμάκα, Χάρης Βελαώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture