Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: "Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στα… μουλωχτά"

Νίκος Νικολόπουλος: "Κέντρο υποδοχή...

Ερώτηση του Βουλευτή Αχαϊας στον Μ. Χρυσοχοΐδη

«Είναι απόφαση παρά την δέσμευση του Πρωθυπουργού, η δημιουργία ΚΕ.Π.Υ λαθρομεταναστών στην Πάτρα; Έχει επιλεγεί τοποθεσία και αν ναι, ποια; Θα ανατεθούν αρμοδιότητες φύλαξης στην ΕΛΑΣ Αχαΐας και ποιος είναι ο αριθμός που απαιτείται;».
Αυτές τις τρεις ερωτήσεις υπέβαλε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι κυβερνητικές προθέσεις και ενέργειες, που σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο κατατείνουν στην δημιουργία ενός κλειστού και φυλασσόμενου κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Αχαιός βουλευτής θυμίζει πως αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου, η μη δημιουργία παρόμοιου κέντρου στην Πάτρα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο επιχείρησε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κέντρο μέσα στη λιμενική ζώνη με το πρόσχημα ότι πρόκειται για οικίσκους, ως χώρους κράτησης, όμως αυτό δεν υλοποιήθηκε μετά από αντίδραση του ΟΛΠΑ.

Επίσης, αναρωτιέται, καθώς είναι δεδομένο πως οι αρχές και οι φορείς της πόλης, αρνούνται να υποδείξουν χώρο για τη δημιουργία καταυλισμού, αν η κυβέρνηση θα επιλέξει αυθαιρέτως το χώρο και πως άραγε, θα αντιδράσει στις εύλογες και δίκαιες αντιδράσεις των πολιτών.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Εξάλλου, επερώτηση σχετικά με την τύχη των εργαζομένων και των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές εταιρείες των οποίων ανακλήθηκε η άδεια (ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, COMMERCIAL VALUE) κατατέθηκε και θα συζητηθεί την Δευτέρα στη Βουλή, από 16 Βουλευτές της Ν.Δ.. την επερώτηση υπογράφει και ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος θα είναι και ένας εκ των ομιλητών.
Ο Αχαιός βουλευτής θα επισημάνει πως η απουσία ουσιαστικής στρατηγικής ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τις εταιρείες, τους απασχολούμενους σε αυτές καθώς και τους ασφαλισμένους, επιτείνει την αγωνία και εξαθλιώνει οικονομικά και ψυχικά τον θιγόμενο πληθυσμό, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη διενέργεια αδιαφανών κινήσεων με τα χαρτοφυλάκια των ασφαλισμένων. Ο κ. Νικολόπουλος θα τονίσει πως με το νομοσχέδιο «Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής κλπ.» που προωθεί η κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν επιλύει το σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Τουναντίον, η προοπτική περικοπής του ποσού της αποζημίωσης κατά 50% που προβλέπεται, σε καμία περίπτωση δεν αμβλύνει το πρόβλημα. «Η μόνη εφαρμόσιμη και ρεαλιστική λύση είναι η εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία, χωρίς να χαθεί κανένα από τα δικαιώματα των ασφαλισμένων. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει την εξασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλιστών προκειμένου να είναι σε θέση να στηρίξουν τη διαδικασία, καθώς και το πάγωμα των εξαγορών συμβολαίων για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και τη πληρωμή των τρεχουσών αποζημιώσεων από τα αποθεματικά της εταιρείας. Η απαραίτητη ρευστοποίηση μπορεί να επιτευχθεί, είτε με τιτλοποίηση της ακίνητης περιουσίας, είτε με δάνειο επί εγγυήσεως του αποθεματικού» θα υπογραμμίσει, μεταξύ άλλων. Τέλος, ο Αχαιός Βουλευτής θα επισημάνει πως η κυβερνητική αδράνεια δημιουργεί συνθήκες για ένα άνευ προηγουμένου εκκολαπτόμενο οικονομικό σκάνδαλο, που προκύπτει από το γεγονός ότι οι υπό εκκαθάριση επιχείρηση έχει μόνο διογκούμενα έξοδα, χωρίς έσοδα μια και κάθε μέρα που η εταιρεία δεν λειτουργεί, όπως θα έπρεπε, συσσωρεύονται νέες απαιτήσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις