Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επένδυση 60 εκ. ευρώ ετοιμάζει στην Πάτρα ο Θωμάς Λιακουνάκος

Επένδυση 60 εκ. ευρώ ετοιμάζει στην Πάτρ...

Με 500 νέες θέσεις εργασίας, σε βάθος τριετίας

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση Ιδιωτικής Ογκολογικής Κλινικής στην Πάτρα, ιδιοκτησίας του ομίλου Euromedica Α.Ε. Στις 14 Απριλίου, όπως γράφει στο τελευταίο του τεύχος το περιοδικό "Ατζέντα της Πάτρας",  συνεστήθη από την Euromedica, από κοινού με 58 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Πάτρα, με την επωνυμία Γενική Ογκολογική Ιδιωτική Κλινική Πατρών Α.Ε. Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανέρχεται σε 910.000 ευρώ και η συμμετοχή της Euromedica Α.Ε. σε αυτό είναι 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% κατέχουν οι γιατροί.
Σκοπός της εταιρείας είναι η δημιουργία νέας Γενικής Κλινικής, δυναμικότητας 120 κλινών, με έμφαση στην ογκολογία και ταυτόχρονη ανάπτυξη ξεχωριστής αυτόνομης γυναικολογικής πτέρυγας 30 κλινών.
Η Κλινική θα απευθύνεται τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Η κίνηση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί η Euromedica Α.Ε. στην πόλη της Πάτρας, καθώς έχει προηγηθεί η πολυμετοχική εταιρεία «Πνοή Ζωής» - Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Πατρών Α.Ε., στην οποία η Euromedica Α.Ε. κατέχει το 50% και 35 γιατροί το υπόλοιπο 50%.
Σκοπός της εταιρείας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η δημιουργία Ψυχιατρικής Κλινικής δυναμικότητας 200 κλινών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20 στρεμμάτων. Η «Πνοή Ζωής» βρίσκεται στο στάδιο της οριστικής μελέτης και λήψης των σχετικών αδειών.
Το επόμενο βήμα της Euromedica Α.Ε., στην πόλη της Πάτρας, είναι η δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης, δυναμικότητας τουλάχιστον 120 κλινών, με τον διακριτικό τίτλο «Αρωγή Αχαΐας».
Το συνολικό ύψος και των τριών νέων επενδύσεων, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός της ερχόμενης τριετίας, υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, οι δε θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν υπολογίζονται στις 500.

Το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών (76,17%) του ομίλου της Euromedica ελέγχεται από τον όμιλο επιχειρήσεων Axon (Θωμάς Λιακουνάκος).

Ο όμιλος Euromedica που ιδρύθηκε το 1989 από ομάδα 65 διακεκριμένων ιατρών, δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο της υγείας, ενώ από το 1994 είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Με 56 μεγάλα πολυδύναμα Διαγνωστικά Κέντρα με τμήματα όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, 17 κλινικές, 8 κλινικές αποκατάστασης και 1 Κέντρο Spa-Υγιεινής και Αποκατάστασης, συνολικής δυναμικότητας 1.582 κλινών, αποτελεί σήμερα τον ευρύτερο ανεπτυγμένο ιδιωτικό φορέα παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά