Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Μιχαήλ Ρωμανός σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία

 Ο Μιχαήλ Ρωμανός σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία

Το έργο του είναι εμπνευσμένο από τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Μιχαήλ Ρωμανός συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, με ένα έργο του εμπνευσμένο από τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα ο βραβευμένος εικαστικός από τον Όμιλο της UNESCO και την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανός, αποδέχτηκε την πρόταση των διοργανωτών να συμμετάσχει στην ετήσια εικαστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανική πόλη Bad Aibliing, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μόναχο και η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα.

Στο έργο του ο Μιχαήλ Ρωμανός, περνάει το μήνυμα της επιστροφής των "Ελγίνειων" γλυπτών στην Ελλάδα.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο καλλιτέχνης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στον αγώνα της Ελλάδας για την πραγμάτωση του συγκεκριμένου στόχου και η νέα του δουλειά που εμπνέεται από τα αριστουργήματα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, αποτελεί μία φωνή διαμαρτυρίας...

O Μιχαήλ Ρωμανός έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι, σε έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που διάρκεσε πέντε μήνες στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο, το έργο του "Ολυμπιακός Στόχος" με αναφορά σε ένα από τα γλυπτά του αετώματος, το οποίο θα κυκλοφορήσει προσεχώς σε γραμματόσημο.

Ο καλλιτέχνης εξηγεί ότι μέσα από τα νέα έργα του προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζεται με την τέχνη του, να ευαισθητοποιήσει όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού...

Λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Ρωμανό

Ο Μιχαήλ Ρωμανός γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Είναι εικαστικός καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.

Στο ενεργητικό του έχει σημαντικές εικαστικές εκθέσεις υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Έχει επιμεληθεί την ετήσια έκθεση για την Ειρήνη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει εμπνευστεί και επιμελείται κάθε καλοκαίρι τη σπονδυλωτή έκθεση των "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ" με τη συνεργασία των Δήμων της Αττικής και της Μυκόνου.
Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture